Expres

Incredibil ce aruncă brașovenii în canalul Timiș! De la saltele și leșuri de animale până la…

 
Ceea ce au găsit muncitorii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Brașov în canalul Timiș din municipiul Brașov întrece orice imaginație! În timpul lucrărilor de decolmatare, aceștia au găsit saltele, leșuri de porci și oi, precum și frigidere, după cum a informat, îngrijorat de situaţie, administratorul public al Braşovului, Miklos Gantz. 
Lucrările de decolmatare au început acum aproximativ trei săptămâni, pe strada Mihai Viteazul, pentru a elimina problema cu inundaţiile înregistrate în zona stadionului Tineretului, la fiecare ploaie abundentă. 
Problemele cu curățarea canalului nu se opresc la mizeriile de diferite dimensiuni care trebuie adunate. Procedurile de decolmatare nu se pot face prin decopertare, aşa că muncitorii sunt nevoiţi să lucreze prin metoda „mineritului”, ceea ce îngreunează acţiunea lor.  
 
Lucrări prioritare în Şchei, unde s-au adunat aluviuni
Administratorul public al Braşovului ne-a informat că, printr-o colaborare dintre Municipalitate, SGA şi Compania Apa, anul acesta se acţionează nu doar pentru curăţarea canalelor din zona Stadionului Tineretului (Timiş şi Graft, care se unesc pe strada Borzeşti, după calea ferată Braşov-Făgăraş), ci sunt în vizor şi celelalte canale principale din oraş, pentru curăţare.
Prima zonă în care au acţionat cu prioritate muncitorii Companiei Apa este cartierul Şchei, unde precipitaţiile din ultima perioadă au adus dinspre pădure aluviuni, blocând sistemul de preluare a apelor pluviale, după cum a explicat Miklos Gantz.
 
Două noi guri de preluare a apei, pe Bulevardul Gării
Cât priveşte acumulările de apă din zona Bulevardului Gării, intersecţie cu Bulevardul Victoriei, Compania Apa a început lucrările pentru construirea a încă două guri de preluare a apei pluviale, pentru ca aceasta să fie trimisă către două colectoare (unul aflat în zona verde, iar celălalt situat în zona centrală a drumului). „Până acum, apa se ducea numai în colectorul din margine, dar după terminarea lucrărilor, vor funcţiona ambele colectoare. La pasaje, situaţiile au fost rezolvate, nu au mai fost probleme nici în zona Hărmanului, nici pe 13 Decembrie”, a mai declarat administratorul public al Braşovului. Conform acestuia, nu s-au mai raportat probleme nici pe strada Merilor din Stupini, unde se înregistrau inundaţii în anii trecuţi. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button