Politic

BRAŞOV. Mihai Donţu şi-a dat demisia din Parlament

 

Componența Consiliului Judeţean Braşov rămâne neschimbată faţă de cea constituită şi votată în ședința de validare de vineri. Patru dintre cei cinci aleși județeni care deţineau şi alte funcţii elective şi erau astfel în incompatibilitate au ales deja să rămână în forul deliberativ judeţean.

Primul a fost preşedintele forului, liberalul Adrian Veştea, care şi-a înaintat demisia din funcţia de primar al oraşului Râşnov, unde fusese reales pentru al patrulea mandat. Toaso Imelda (UDMR), care a fost validată şi în Consiliul Local Brașov, ne-a declarat că a făcut demersurile pentru renunţarea la acea funcţie, iar Ionel Spinean a afirmat că a renunțat și el la funcția de consilier local la Ghimbav, fiind deja desemnat înlocuitorul său, tot dintre ecologişti.

Liberalul Mihai Donţu (foto) a renunțat la funcția de deputat, documentaţia în acest sens fiind depusă deja în Parlament, din spusele sale.

În ceea ce-l privește pe dr. Florin Orțan, care este angajat în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, subordonat administrației județene, şi funcţionar public, conform unei decizii a Curţii Constituţionale, medicul a susținut că nu este în stare de incompatibilitate. Asta deși în mandatul trecut dr. Dan Grigorescu a renunțat la funcția de ales județean pentru a-și putea păstra postul de şef de secţie la acelaşi spital. „Nu sunt incompatibil! Funcţionar public sunt doar în Codul Penal, dacă iau mită. Iar la spital nu sunt şef de secţie, nu sunt ordonator de credite, deci nu am nici o problemă”, ne-a spus, pe un ton categoric, dr. Orţan.

 Citiţi şi:

BRAŞOV. Cinci consilieri judeţeni sunt în incompatibilitate

BRAŞOV. Demisie din Consiliul Judeţean, de teama incompatibilităţii

UPDATE. Ei sunt cei care vor lua decizii pentru cetăţenii judeţului BRAŞOV


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button