Politic

Iohannis: „Românii vor putea să rămână în Marea Britanie“

 

Președintele Klaus Iohannis a primit asigurări de la premierul britanic David Cameron că românii vor putea să rămână şi să muncească în Marea Britanie. De asemenea, premierul britanic şi-a cerut scuze pentru incidentele xenofobe care au avut loc acolo, în ultimele zile. „Este important să ne armonizăm poziţiile în această chestiune şi mesajul României este unul foarte simplu, trebuie să avem grijă să intrăm bine pregătiţi să negociem. Şi noi vrem să fim bine pregătiţi, este nevoie de un pic de răbdare, de calm şi de multă luciditate. Nu trebuie să intrăm în această discuţie emoţionali şi trebuie să intrăm lucizi, pragmatici, iar pentru noi sunt foarte multe mize şi suntem hotărâţi să ne negociem poziţia foarte bine. În primul rând, sigur, poziţia românilor care lucrează şi trăiesc în Marea Britanie”, a susţinut Iohannis legat de întrunirea de la Bruxelles care a avut loc după Brexit, conform Mediafax.

BBC anunță că premierul scoţian, Nicola Sturgeon, a ajuns azi la Bruxelles pentru a discuta despre rezultatul referendumului din Marea Britanie şi posibilitatea ca Scoţia să rămână în UE.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button