Politic

BRAŞOV. Cinci consilieri judeţeni sunt în incompatibilitate

 

În urma şedinţei de constituire de vineri, în componenţa Consiliului Judeţean au apărut deja schimbări faţă de listele propuse iniţial. Cele mai multe modificări s-au produs ca urmare a faptului că unii dintre aleşii judeţeni au câştigat mandate şi ca primari sau consilieri locali. În maxim 15 zile ar putea apărea alte înlocuiri din aceleaşi motive de incompatibilitate sau pentru că sunt angajaţii unor instituţii aflate în subordinea CJ.

Astfel, PSD a venit cu un nume nou, din rândul consilierilor supleanţi, pentru a-l înlocui pe Tiberiu Chirilaş, cel care a câştigat din nou alegerile la primăria din Vama Buzăului şi a decis să rămână în această funcţie. Locul său în Consiliul Judeţean a fost luat de Adrian Iatan. De asemenea, UDMR l-a înlocuit pe Laszlo Barabas, cel care a optat pentru un loc în Consiliul Local Braşov şi a fost desemnat şi viceprimar, cu Romer Ambrus Izabella-Agnes. În urma şedinţei de constituire, ea  a fost validată şi a devenit ulterior vicepreşedinte al CJ. Schimbări s-au produs şi la Partidul Ecologist Român. Comisia de validare a stabilit că liderul PER Braşov, Ionel Goidescu, nu poate fi validat, întrucât a pierdut sprijinul politic al ecologiştilor, astfel că a fost înlocuit cu Ionel Spinean.

Dar, ca şi alţi patru colegi ai săi din CJ, Spinean este în incompatibilitate. Cei cinci au fost validaţi vineri şi au şi depus jurământul, dar ocupă şi alte funcţii elective, astfel că trebuie să renunţe la una dintre ele. Ionel Spinean (PER) a fost validat ulterior şedinţei de CJ şi în Consiliul Local Ghimbav. De la UDMR, Imelda Toaso, pe lângă cea de ales judeţean, deţine şi funcţia de membru în CL Braşov. Mihai Donţu (PNL) a depus jurământul de consilier judeţean, fiind însă şi deputat în Parlamentul României.

Noul preşedinte al CJ Adrian Veştea, care a obţinut şi funcţia de primar al Râşnovului, a anunţat de vineri că va demisiona din postul de edil-şef la oraşului. În această situaţie, în termen de 90 de zile, la Râşnov ar urma să se organizeze noi alegeri locale pentru primărie.

Tot în situaţie de incompatibilitate este şi dr. Florin Orţan (PSD), care este şef de compartiment în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, dacă este să ne luăm după situaţia în care a fost colegul său de partid şi de breaslă, dr. Dan Grigorescu, care a fost nevoit să demisioneze din CJ Braşov în decembrie 2015, la două săptămâni de la validarea sa.

Conform legii, cei cinci au la dispoziţie 15 zile de la apariţia situaţiei de incompatibilitate pentru a se decide la unul dintre posturile pe care le ocupă în prezent.

Citiţi şi:

BRAŞOV. Demisie din Consiliul Judeţean, de teama incompatibilităţii

UPDATE. Ei sunt cei care vor lua decizii pentru cetăţenii judeţului BRAŞOV


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button