BRAŞOV. Cât de necesară este Construirea Rețelei de Specialiști în Consilierea Traumei?
Universitatea Transilvania din Braşov, în calitate de aplicant în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, Programul RO20 – „Violenţa domestică şi violenţa bazată pe deosebirea de sex”, împreună cu Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Centrul de Prevenire a Violenţei Familiale şi Societale, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Centrul de Cercetare Psihologică, Asociaţia Femeilor Împotriva Violenţei – Artemis şi The Foundation Tisip, Norvegia, în calitate de parteneri, anunţă conferința finală a proiectului „CONNECT – CONstruct NEtwork in Counselling for Trauma – Construirea Rețelei de Specialiști în Consilierea Traumei”.
Conferința de presă se va desfășura marţi, 28 iunie 2016, ora 9.30 (în sala UI7), fiind urmată de lansarea Conferinței finale a proiectului, la ora 10.00, la Aula Sergiu T. Chiriacescu, str. Iuliu Maniu nr. 41A, Braşov.
Principalul scop al evenimentului constă în prezentarea rezultatelor proiectului și împărtășirea experiențelor partenerilor și ale specialiștilor, participanți la programul de formare profesională, din activitățile organizate în cadrul proiectului în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei domestice.
„Proiectul demarat încă din aprilie 2015 și concretizat prin această Conferință finală a avut ca scop formarea specialiștilor care activează în domeniul prevenirii și combaterii violenței domestice printr-o viziune și concepție unitare, cu accent pe parteneriatul regional și colaborarea în rețea, în vederea dezvoltării și consolidării serviciilor legate de violența domestică”, ne-a declarat managerul proiectului, lector univ. dr. Diana-Cristina Bodi.
Obiectivele vizate de proiect răspund priorităţilor şi obiectivelor stabilite prin Strategia naţională pentru prevenirea şi combaterea fenomenului violenţei în familie pentru perioada 2013-2017. Proiectul va genera efecte pe termen lung prin implementarea unui program de formare adecvată, adresat profesioniştilor relevanţi (psihologi, asistenţi sociali, medici, jurişti, poliţişti etc.) din cadrul serviciilor de monitorizare şi intervenţie în cazurile de violenţă în familie.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.