112

UPDATE. BRAŞOV. Primele concluzii în urma anchetei efectuate la tragedia de la Perşani, soldată cu patru morţi şi 26 de răniţi

Au fost demarate controale ale poliţiştilor şi inspectorilor ITM la firma de transport

  • IMG-20160617-WA0004_214912.jpg
  • IMG-20160617-WA0005_214913.jpg
 

Printr-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al IJP Braşov, comisarul şef Liviu Naghi, ne-a transmis primele concluzii.

Redăm integral comunicatul:

În data de 17.06.2016, în  jurul orei 12.35, pe DN 1, pe raza localității Perșani, un bărbat de 38 ani conducea un autovehicul transport persoane, din direcția Brașov spre Sibiu.

La km 205+200 m, într-o curbă la dreapta, autovehiculul a acroșat parapetul din beton care separă cele două sensuri de mers, după care s-a răsturnat pe contrasens.

Prima persoana care a ajuns la faţa locului și a asigurat primele măsuri a fost un ofițer de poliție rutieră aflat in concediu de odihnă, care se afla în trecere prin zonă.

Din primele verificări s-a constatat că în interiorul autocarului sunt montate 29 de scaune, deşi autovehiculul avea înscris în certificatul de înmatriculare 25 de locuri.

La sosirea echipajelor de salvare, acestea au constatat decesul a 4 persoane (care în primă fază nu au putut fi identificate) şi au trimis către spital 21 de persoane rănite. Ulterior, alte 5 persoane care iniţial nu acuzaseră dureri, au fost redirectionate de echipajele medicale către spitalele din Braşov.

Poliţistii verifică listele de pasageri puse la dispoziţie de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi și cele existente la unităţile medicale de pe raza municipiului Braşov pentru a se stabili cu exactitate persoanele existente la ora producerii evenimentului, în autocar.

Precizăm ca în foaia de parcurs a autocarului sunt înscrise 24 de persoane.

Polițistii din cadrul IPJ Braşov au acţionat pentru salvarea victimelor, fluidizarea traficului în zonă, dirijarea circulației pe rute ocolitoare şi cercetarea la faţa locului, care s-a făcut în prezența procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov.

Concomitent, din dispoziţia şefului Poliţiei Romane, poliţiştii din cadrul I.P.J. Iaşi împreuna cu echipa ICSTR efectuează verificari la sediul firmei proprietară a autovehiculului, pentru a stabilii toate aspectele privind condițiile in care s-a efectuat această cursă.

Relații cu privire la starea de sănătate a victimelor acestui accident pot fi obținute la dispeceratul I.P.J.Brașov, telefon 0268.407.500  

citeşte şi

UPDATE. PLAN ROŞU în judeţul Braşov! Patru morţi şi doi răniţi grav, după răsturnarea unui autocar! Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

UPDATE. BRAŞOV. Ce nereguli s-au găsit la firma de transport căreia îi aparţinea autobuzul răsturnat pe DN1


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button