Politic

BRAŞOV. 5.719 candidaţi speră la voturile alegătorilor din judeţ

 

Conform paginii de internet a Biroului Electoral Central, pe care este disponibilă lista completă a candidaţilor pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, din toate judeţele şi localităţile României, la nivelul judeţului Braşov au fost depuse pentru posturi de consilieri locali, primari, consilieri judeţeni şi pentru preşedinţia acestei instituţii 5.719 candidaturi, cu aproape 2.000 mai puţine decât acum patru ani.

Listele nominale le găsiţi aici:

BRAŞOV. Cine candidează pe cele 58 de funcţii de primar din judeţ

Aceştia se bat pe 826 de funcţii publice. Concret, la nivelul județului Brașov s-a stabilit un număr total de 768 de consilieri locali: 84 de consilieri municipali (dintre care cei mai mulţi, 27, în municipiul Braşov), 96 de consilieri orășenești, 588 de consilieri comunali și 35 de consilieri județeni. Sunt 58 de localităţi, deci 58 de posturi de primari. Față de alegerile locale din anul 2012, la nivelul județului Brașov numărul total al consilierilor locali este mai mare cu şase aleși (câte doi consilieri în plus în localităţile Comăna, Cristian, Măieruș, Sânpetru, Vulcan și câte doi consilieri în minus în localitățile: Mândra și Șercaia).

Peste 300 dintre cei aflaţi pe liste candidează pentru câte două sau chiar trei funcţii, cea de primar, cea de consilier local, iar circa 50 şi pentru cea de consilier judeţean.

11 pe un loc de consilier judeţean

Doar nouă filiale locale (organizații județene) ale partidelor au depus la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Braşov listele de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Braşov: Partidul Ecologist Român (PER), Partidul Naţional Liberal (PNL), Uniunea Democratică a Maghiarilor din România (UDMR), Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), Partidul Mișcarea Populară (PMP), Partidul Social-Democrat (PSD), Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), Partidul Național Democrat (PND).

Numărul maxim de candidaţi pentru CJ Brașov a fost stabilit la 44 (calculul se face raportat la numărul de consilieri judeţeni, 35 la Braşov, înmulţit cu 25%). opt au acest număr maxim, iar PMP are doar 42 de candidați.

270 de concurenţi pentru fotoliile de primari

Pentru postul de primar al municipiului Braşov se bat 15 candidaţi (în ordinea în care s-au înscris, nu de pe buletinul de vot): Sebeni – Comșa Mariana (PER); Comșa Cornel George – candidat independent; Scripcaru George – candidat independent; Staicu Dumitru Florian – candidat independent; Sturzu Mihai Răzvan – candidat independent; Ion – Dumitrescu Dumitru – UNPR; Gabor Alexandru Adrian (PNL); Leonte Cătălin – candidat independent; Popa Răzvan (PSD); Mihai Costel (PMP); Carchelan Vasea (PRM); Macedonschi Cristian (FDGR); Atomei Adrian (ALDE); Grădinar Ion Ovidiu (PND); Becheanu Paul – Partidul Puterii Umaniste ( Social Liberal).

Pentru celelalte municipii: Codlea – opt candidaţi, Făgăraş şi Săcele, câte şapte. Şapte sunt şi pentru Râşnov şi Ghimbav, şase, pentru Victoria, câte cinci la Predeal şi Zărneşti şi patru la Rupea. 

Ce partid are cei mai mulţi candidaţi

733 de posturi de consilieri locali sunt puse la bătaie în cele 58 de localităţi ale Braşovului, pe care concurează 5.060 de persoane, cei mai mulţi, pe liste de partid. Pentru cele 27 posturi de consilieri municipali din Braşov se bat 341 de candidaţi.

Cei mai mulţi candidaţi, respectiv 1.080, sunt propuşi de către Partidul Naţional Liberal (978 pentru cele 58 de CL-uri, 44 pentru CJ şi 58 pentru primari), urmat de Partidul Social-Democrat – 1.017 (dintre care 44 pentru CJ şi 58 pentru primari). PMP are 485 de candidaţi în total.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button