112

EXCLUSIV BRAȘOV. Polițiștii economici, în CONTROL la Spitalul de Neurologie!

Anchetatorii au ridicat înscrisuri cu privire la mai multe studii clinice

 

Polițiști de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice au ridicat în cursul dimineții de astăzi, de la Spitalul de Neurologie Brașov, mai multe înscrisuri cu privire la câteva studii clinice care au avut loc anul trecut.

Acțiunea demarată sub coordonarea Parchetului General a cuprins și 26 de percheziții la cabinetele unor medici cercetați pentru luate de mită, abuz în serviciu, fals intelectual și fals material în înscrisuri oficiale.

De asemenea, anchetatorii au ridicat înscrisuri și probe de la 31 de unități sanitare aflate pe raza județelor Argeș, Botoșani, Buzău, Brașov, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Sibiu, Timiș și Vrancea.

În cazul județului Brașov, au fost ridicate, de la Spitalul de Neurologie, mai multe înscrisuri cu privire la câteva studii clinice care au avut loc anul trecut, fiind vorba doar despre un control, potrivit președintelui Consiliului Județean, Mariana Câju.

Din cercetările procurorilor reiese că, „mai mulţi angajaţi din sistemul sanitar ar fi derulat studii clinice cu încălcarea prevederilor legale, fapte cu potenţial generator de riscuri în ceea ce priveşte autorizarea intrării pe piaţă a unor medicamente ce afectează negativ starea de sănătate a populaţiei (medicamente folosite în special pentru tratarea unor boli mentale)”.

Astfel, medicii incluşi în derularea de studii clinice ar fi falsificat întreaga documentaţie de evaluare a pacienţilor – subiecţi, fie prin falsificarea consimţământului de participare la studiu acordat de către pacient sau de către aparţinătorii acestuia, fie prin consemnarea în fişele de evaluare sau foile de observaţii a unor aspecte false referitoare la diagnostic, starea de sănătate a pacienţilor, tratamentul urmat şi efectele acestuia”, se arată pe site-ul Poliției Române.

Medicii ar fi inclus în studiu persoane care nu sufereau de afecţiunea pentru care era testat medicamentul experimental sau nu ar fi administrat medicamentul pacientului, în realitate.

Ulterior, medicii ar fi prezentat către sponsorul comanda studiul, respectiv societăţile percheziţionate, documentele necesare avizării şi aprobării punerii pe piaţă a respectivelor medicamente ce au făcut obiectul studiului clinic”, mai spun anchetatorii.

CITIȚI ȘI:

PERCHEZIȚII la Brașov. Pacienții, folosiți drept COBAI pentru testarea unor medicamente experimentale


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button