Economic

Aproape 9.300 de contribuabili BRAŞOVENI şi-au depus declaraţiile de venit

 

Din datele oferite de reprezentanţii Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Brașov, 9.152 de contribuabili din judeţ au respectat termenul limită, 25 mai, până la care erau obligaţi să-şi depună declaraţiile de venit (formularul 200). Alţi 128 şi-au îndeplinit această obligaţie astăzi. Datele se referă doar la cei care au depus la ghişee declaraţiile, „pe drum” fiind cele expediate prin poştă până la aceeaşi dată. Formularul putea fi completat online, prin accesarea „Serviciului Privat Virtual”, la adresa https://pfinternet.anaf.ro. Utilizând un certificat digital, formularul poate fi completat prin accesarea adresei www.eguvernare.ro, secțiunea „Depunere declarații”. Pentru contribuabilii care au apelat la aceste metode, nu există deocamdată o situaţie a îndeplinirii obligaţiei. Încălcarea obligației de depunere a Declarației 200 până la data de 25 mai inclusiv, se sancționează cu amendă cuprinsă între 50 și 500 de lei. Există însă şi o perioadă de graţie: „Nu începem de acum cu amenzile. Contribuabilii pot să vină să-şi depună declaraţiile. Timp de o săptămână, vom trimite doar avertismente”, a precizat Nicoleta Constantin, purtător de cuvânt al DGRFP Braşov.

Potrivit Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), 25 mai 2016 a  fost termenul-limită pentru depunerea Declarației 200 privind veniturile realizate în România în 2015. „Trebuie să completeze această declarație persoanele fizice care realizează în România, individual sau într-o formă de asociere, venituri în bani și/sau în natură din: activități independente, cedarea folosinței bunurilor, activități agricole, pentru care venitul net se stabilește în sistem real, piscicultură, silvicultură, transferul titlurilor de valoare, altele decât părțile sociale și valorile mobiliare în cazul societăților închise, operațiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen pe bază de contract, precum și alte operațiuni similare, altele decât cele cu instrumente financiare tranzacționate pe piețe autorizate și supravegheate de Comisia Națională a Valorilor Mobiliare și jocuri de noroc”, precizează ANAF. Declarația 200 se depune și de către persoanele fizice rezidente într-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spațiului Economic European care obțin venituri din activități independente din România și optează pentru regularizarea impozitului în România, începând cu 1 iunie 2015.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button