Politic

Mihai Mohaci: „Nu este normal ca Primăria Braşov să aibă 51% din asocierea pentru aeroport”

 

Fostul prefect Mihai Mohaci îndeamnă la mai multă responsabilitate în proiecte de anvergură, cum este aeroportul: „Nu vreau să creadă cineva că ne-am opune construcţiei aeroportului. El înseamnă o implicare a CJ Braşov, dar şi a Consiliilor Judeţene din Harghita şi Covasna. Nu este normal ca Primăria Braşov să aibă 51%. Demersul început de mine, în calitate de prefect, a fost finalizat, prin lămurirea situaţiei terenului”.

Mohaci s-a arătat nedumerit azi, în conferinţa de presă susţinută la sediul PSD Braşov, după a consultat rapoartele lucrătorilor de la Cadastru privind terenul necesar construirii aeroportului: „Cele 200 de hectare au ajuns 198, iar când am plecat din Prefectură ajunseseră 192. Acum, aeroportul se vrea a se face pe 128 de hectare. Diferenţa de teren, de 71 de hectare, trebuie lămurită. E posibil ca anumite schimburi de terenuri să aibă un iz penal. Cred că la CJ nu s-a dorit finalizarea aeroportului pe anumite probleme cu terenurile, pe care le descoperim treptat”.

Amintim că s-a făcut o asociere între Primăria Braşov şi consiliul Judeţean, pentru continuarea lucrărilor la aeroportul de la Ghimbav, jud. Braşov. 

Unde este diferenţa de teren?

La rândul său, senatorul Viorel Chiriac a adus completări pe acest subiect:„Actul legislativ în sine şi pe o expunere de motive bine intemeiata, mi-au dat satisfacţia că am rezolvat cu bună credinţă o situaţie, cea a terenului pentru aeroport. Cele trei anexe din ordonanţa iniţială nu au mai corespuns, dar au adus un drept de adminisitrare Consiliului Judeţean”.

Chiriac a menţionat că actul normativ promovat de el nu a avut răsunet: „Nu se vrea abrogarea legii 297/2015. Schimbările preconizate sunt modificarea legii în sensul actualizării. Astfel, se cere abrogarea articolului prin care se dispune încheierea unui proces de predare primire între CJ şi Institutul Cartofului. Am primit 200 de hectare şi acum avem mai puţin de dat înapoi. Apoi, se cere înlocuirea anexei la legea 297 cu o nouă anexă în care să fie menţionată suprafaţa de teren care s-a întors, după cei cinci ani, de drept, la stat”.

Senatorul social-democrat a apreciat Legea 297 ca un act foarte bun, care trebuie numai corectat cu câteva amănunte, din punct de vedere tehnic: „Eu am adus proiectul de lege la Prefectura la începutul procesului legislativ, dar reprezerntanţii CJ nu au venit cu nici o clarificare, nici un punct de vedere. Vom susţine în Parlament orice iniţiativă, dar legea nu are cum să iasă în două luni… Esential pentru lege este transferarea dreptului asupra terenului pentru 10 ani. Rămâne acest mare semn de întrebare: Unde este diferenţa de teren?”. 

citeşte şi

BRAȘOV. CJ a predat parlamentarilor proiectul noii Legi a Aeroportului

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button