Delicte

BRAŞOV. Arestat pentru că a ameninţat un poliţist cu toporul şi cuţitul

 

Un bărbat din localitatea Hălchiu a ajuns în arestul Poliţiei Braşov, sub acuzaţia de ultraj, după ce a făcut un scandal monstru în casă, a lovit un consătean cu o coadă de topor, apoi a ameninţat poliţistul care fusese chemat să aplaneze conflictul. 

Ieri dimineaţă, în jurul orelor 4.00, poliţistul a fost chemat să intervină la o adresă unde Dima Ciprian Ştefan, în stare avansată de ebrietate, făcea un scandal, ameninându-i pe ei din casă că-i omoară. În agitaţia sa, bărbatul distrugea diverse obiecte din locuinţă, folosindu-se de o coadă de topor.

Poliţistul s-a dus însoţit de un martor, însă, pentru că fusese avertizat de ceilalţi locatari asupra pericolului, poliţistul a preferat să aştepte echipajul de intevenţie la care ceruse ajutor.

Potrivit procurorului Alina Comaniţă, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, martorul a încercat, totuşi, să-l calmeze pe vecinul său şi a intrat în casă, dar a ieşit în scurt timp, după ce fusese şi el lovit în cap cu coada de topor. 

„Imediat după acest incident, din locuinţă a ieşit şi inculpatul Dima Ciprian Ştefan, având asupra sa o coadă de topor în mâna dreaptă şi un cuţit cu lama de cca 20 cm în mâna stângă, care intenţiona să se deplaseze spre centrul comunei, pentru a se întâlni cu o persoană cu care se afla în situaţie conflictuală şi pe care dorea să o bată. În aceste împrejurări, persoana vătămată i-a cerut inculpatului să lase obiectele pe care le are asupra sa şi să se oprească, context în care inculpatul a devenit agresiv, aducându-i ameninţări cu moartea persoanei vătămate. Aceasta i-a cerut inculpatului în repetate rânduri să înceteze ameninţările, să lase coada de topor şi cuţitul şi să se liniştească, însă fără succes, inculpatul continuându-şi deplasarea către poliţist, timp în care profera şi ameninţări”, a relatat procurorul Comaniţă.

Astfel, poliţistul a apelat la arma din dotare şi a tras două focuri de avertisment, unul în aer, altul spre bărbatul agresiv. Nu l-a nimerit, nici nu a intenţionat acest lucru poliţistul, în schimb gestul l-a întărâtat şi mai mult pe agresor.  Acesta s-a dezbrăcat e haină, şi-a sulecat mânecile, după ce a lăsat din mâni coada de topor şi cuţitul, şi se îndreptat ameninţător spre poliţist pentru a-l lua la bătaie. 

În momentul în care poliţistul încerca să-ş mobilizeze pe agresor, a ajuns la faţa locului şi echipajul serviciilor speciale, care l-au pus la pământ. 

Judecătoria Braşov a dispius arestarea bărbatului pentru 30 de zhile, la propunerea anchetatorilor. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button