Expres

Primăria Brașov a obținut primele nouă certificate de urbanism pentru pubelele îngropate!

 
Primăria Brașov a reușit să obțină certificate de urbanism pentru 9 dintre cele 14 pubele îngropate pe care intenționează să le monteze prin oraș, următorul pas fiind să facă demersurile necesare pentru autorizația de construire. În final, Municipalitatea va lansa licitația în vederea execuției de amenajare a noilor platforme. 
 
„Am obținut deja primele nouă certificate de urbanism pentru platformele îngropate și urmează să pregătim documentația necesară în vederea obținerii autorizației de contruire. Ne-am propus ca în următoarele luni cel puțin 14 platforme îngropate să fie funcționale. Am ales să înlocuim platformele unde ne-am confruntat cu probleme cauzate cu cei care scormonesc în gunoaie și am încercat să acoperim zone care să ne ofere date relevante pentru a extinde acest proiect la nivelul înregului oraș”, a explicat primarul Brașovului, George Scripcaru.
 
Cele nouă zone pentru care s-a primit certificatul de urbanism sunt: străzile Nicolae Labiș, Vișinului nr. 2, Soarelui nr. 10, După Ziduri, Zizinului nr. 80, Arinului nr. 2, Carpenului nr. 4, Alexandru Sahia nr. 18 și Pieții nr. 6.
 
Amintim că, fiind vorba despre un proiect pilot, vor fi montate două tipuri de pubele îngropate: cu pompă hidraulică și manuale. Întrucât coșurile de gunoi nu se vor mai afla la suprafață, acestea sunt o soluție pentru îndepărtarea persoanelor care răscolesc în prezent prin deșeuri, dar și pentru igienizarea zonei, dispărând inclusiv mirosul înțepător.
 
În total, o platformă îngropată va avea patru pubele, două pentru gunoiul menajer și două pentru deșeuri reciclabile, așa că o parte din investiție ar putea fi recuperată prin valorificarea deșeurilor reciclabile.
În prezent, în municipiul Brașov sunt 450 de boxe unde se strâng deșeurile de la asociațiile de proprietari.
 
CITIȚI ȘI:
 
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button