Politic

[ViDEO] BRAŞOV. Răzvan Popa îl bănuieşte pe George Scripcaru de interese ascunse la evenimentul junilor

 

Consilierul Local Răzvan Popa, candidat al PSD la Primăria Braşov, s-a declarat revoltat de faptul că, în acest an, Primăria a lăsat o firmă să subînchirieze spaţii pe domeniul public la Pietrele lui Solomon, pe perioada cât se desfăşoară Zilele Braşovului, dar la preţuri mult mai mari decât le-ar fi perceput municipalitatea. Cum a început campania electorală, Popa îl bănuieşte pe actualul primar, George Scripcaru, de anumite „interese”… 

„De ce doreşte George Scripcaru să-şi continue mandatul la Primărie? Cu siguranţă, ca să-şi continue «învârtelile», acele mici şi mari interese către unii şi către alţii. Vă prezint un exemplu în acest sens, la manifestarea junilor de la Zilele Braşovului. Până acum, ceea ce se întâmpla la Pietrele lui Solomon era un eveniment organizat de către Primărie. Din acest an, de organizarea acelui eveniment se ocupă o firmă privată. Cum a ajuns aceasta să organizeze mâncarea, băutura şi tot ceea ce ţine de ce se întâmplă acolo, mie îmi scapă. Nu a trecut prin Consiliul Local, nu există o hotărâre de CL, nici măcar o informare”, a declarat Popa în conferinţa de presă susţinută astăzi la sediul partidului.

Potrivit sursei citate, societatea cu pricina a trimis comercianţilor din municipiul Braşov un contract, cu termeni şi condiţii, în care se spune că spaţiile de desfăşurare a activităţii în cadrul Zilelor Braşovului se închiriază de la această firmă aflată pe strada Carpaţilor, în incinta Metrom.

Preţul este de 300 de lei pe zi, pentru 9 mp, pentru fiecare comerciant, ceea ce înseamnă 33,33 lei pe metrul pătrat, adică mult mai mult decât taxa de ocupare a domeniului public în buricul târgului. Dar nici un comerciant de acolo nu are voie să vândă băuturi alcoolice sau nealcoolice. Acestea, mai ales berea, se vând printr-o altă firmă preferată”, a continuat Răzvan Popa.

În ce ne privește, ne-am adresat reprezentanţilor Primăriei, pentru lămuriri în această problemă. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Sorin Toarcea, ne-a spus că a avut loc o licitație pentru organizarea de evenimente în cadrul Zilelor Brașovului, altele decât cel al junilor: „La licitație au participat două firme, a câștigat oferta cea mai mică din punct de vedere economic (alta decât cea la care a făcut referire Răzvan Popa – n.r.), care a avut o ofertă de 220.000 de lei, față de valoarea estimată de 250.000 de lei. Pe de altă parte, există un parteneriat între Primărie cu producătorul local de bere, care este sponsor al Zilelor Brașovului, și în fiecare an acesta angajează o altă firmă care se ocupă de organizarea evenimentelor de la Pietrele lui Solomon. Este aceeași procedură care a fost în ultimii patru-cinci ani, stabilită împreună cu partenerul principal al Zilelor Brașovului, astfel încât evenimentul de la Pietrele lui Solomon să se desfășoare în cele mai bune condiții. Banii pentru ocuparea domeniului public revin la bugetul local”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button