Politic

BRAȘOV. Lucrările de renovare la Maternitate sunt întârziate

 

Claudiu Coman, vicepreşedintele demisionar al CJ Braşov, a declarat ieri, într-o conferință de presă, că la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie (Maternitate), unde se desfăşoară lucrări de modernizare printr-un proiect al Băncii Mondiale cu Ministerul Sănătăţii, se fac presiuni asupra constructorului să mai angajeze muncitori, pentru a termina lucrările cel târziu în octombrie. „La Maternitate nu este proiectul nostru de investiţii, dar spitalul este în grija CJ şi noi am făcut toate eforturile să ne corelăm cu constructorul în așa fel încât totul să fie pregătit din timp. Termenul pentru finalizarea lucrărilor este august 2016, cu posibilitatea de prelungire până în luna octombrie. Dacă nu se respectă, există riscul pierderii finanțării, iar constructorul nu vede nici un ban. Deocamdată, s-a făcut cam 37% din proiect”, a explicat Coman.

Explicațiile pentru această întârziere sunt multe, însă, cum este vorba despre un proiect ce beneficiază de finanțare din partea Băncii Mondiale, acestea nu vor fi luate în calcul de creditor. Șantierul a fost deschis în luna august a anului trecut și Ministerul Sănătății este cel care va fi și responsabil în situația în care lucrările nu vor fi terminate la data stabilită. Acum două luni,  directorul executiv al CJ, Mihai Pascu, a precizat că după ce a început să lucreze, firma a descoperit și unele probleme la structura de rezistență, motiv pentru care  „a fost nevoie de consolidarea anumitor plafoane. În unele cazuri, deși în proiect era specificat că trebuie executată o consolidare de trei cm cu beton, a trebuit realizată una mult mai mare”.

Proiectul de la Brașov este ultimul dintr-un program mai mare al Ministerului Sănătății care a obținut  o finanțare de la Banca Mondială pentru modernizarea a 19 maternități.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button