Braşov. Mic dejun la spital: un pacheţel de unt, o lingură de brânză şi o jumătate de ou fiert
Două ouă fierte, patru pachețele de unt și tot atâtea linguri de brânză, toate acestea aruncate într-o farfurie, poate, la fel de veche ca unitatea medicală. Acesta este micul dejun alocat unui număr de PATRU copii internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, se arată într-un mesaj primit pe adresa redacției.
„Acesta este micul dejun pentru patru copii la Spitalul de Boli Infecțioase. Brânza pusă direct lângă ouăle fierte”, se arată în mesajul alăturat fotografiei (foto 2), trimise de mama unui fost pacient internat la secția de pediatrie.
Cât despre farfuria în care a fost servit micul dejun, ea este aceeași în care se servea masa și acum patru ani, a precizat un fost pacient al spitalului, care, de asemenea, a dorit să-și păstreze anonimatul.
Condiții dezolante în singurul spital pentru boli infecțioase din județ
Totodată, mămica ne-a transmis și câteva fotografii în care am putut observa condițiile dezolante pe care pacienții, mai ales cei internați, trebuie să le suporte: uși învechite, gresie care stă să cadă, pervazuri cârpite și dulapuri vechi de cel puțin câteva zeci de ani. (FOTO: 3, 4, 5, 6)
O pacientă cu probleme psihice se plimbă nestingherită prin toate secțiile
„Am avut și o altă surpriză de proporții, la secția de adulți este internată o persoană cu probleme mintale. Noaptea umblă pe holurile secției de pediatrie fără nici o problemă, iar aseară a intrat în salonul nostru fără să o auzim și a luat o sticlă de suc de la o mămică. Noi nu am simțit-o. Am făcut o sesizare șefei asistentelor și explicația ei a fost: «Da știm că se plimbă, dar este inofensivă». Atunci noi i-am explicat că de data aceasta a luat și o sticlă de suc, dar dacă data viitoare ia un copil? Replica a fost: «Legal nu avem voie să o legăm de pat, dar este inofensivă și nu s-a întâmplat nimic de când o știm noi». Deci este o clientă mai veche. În condițiile astea cum poți lăsa un copil de trei ani singur în spital? Angajații unității medicale o țin, oricum, pe a lor. Ce este supărător, e că noi nu am vrut internarea, ei au zis că în cazul scarlatinei este obligatorie internarea”, a mai explicat mămica copilului care a stat internat în spital șase zile.
De asemenea, mama pacientului se mai arăta contrariată de faptul că în spitalul destinat persoanelor cu boli infecțioase intră cine vrea, la orice oră. Aceeași situație a fost întâlnită și de reporterul mytex.ro, atunci când s-a dus la unitatea medicală pentru a cere mai multe explicații referitor la cele transmise de mama fostului pacient. (FOTO 5)
Managerul spitalului, Ramona Ionescu, nu a fost de găsit, aflându-se în concediu, iar locțiitorul acesteia, directorul medical al unității, Florin Leașu, a refuzat să comenteze situaţia prezentată de reporterul mytex.ro. (FOTO 6)
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.