Expres
O tânără încearcă să obţină ceea ce n-au reuşit autorităţile locale: modernizarea GĂRII BRAŞOV
Sătulă – ca mai toţi braşovenii – să vadă cum imaginea oraşului este pătată de gara mizerabilă în incinta căreia îşi fac veacul fel şi fel de oameni, o tânără încearcă să sensibilizeze autorităţile centrale şi să obţină modernizarea acesteia.
Mihaela Mariş a lansat o petiţie în decembrie anul trecut, pentru obiectivul propus, iar de atunci în jur de 2.000 de persoane au semnat în favoarea unei gări decente, în care călătorilor să nu le mai fie teamă sau scârbă să se afle.
Mai mult, ea ne-a povestit astăzi, în cadrul unei conferinţe, că a trimis o scrisoare deschisă către Ministerul Transporturilor, dar că nu a primit, până în prezent, decât confirmarea de primire.
Tânăra şi celelalte persoane care s-au implicat în proiect cer Ministerului Transporturilor să aloce bani pentru modernizarea Gării Braşov sau s-o dea în administrare Primăriei Braşov, pentru a se ocupa de „schimbarea la faţă”.
„În ambele cazuri, să se ţină cont de părerile braşovenilor privind design-ul dorit de ei”, a punctat iniţiatoarea.
Din nefericire, însă, lipsa până acum a unui răspuns pozitiv din partea Ministerului Transporturilor nu este ceva nou. „Din păcate, Gara Braşov reprezintă o zonă gri din oraş. Este cea mai importantă «poartă» de acces în Braşov şi gândiţi-vă ce impact are asupra unui turist care vine pentru prima dată în municipiu… Noi am mai încercat să luăm în administrare gara, dar răspunsul a fost negativ, pentru că face parte din sistemul feroviar, iar (n.r. la nivel central) găsirea de fonduri nu a fost o prioritate pentru acest proiect”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. Potrivit acestuia, Municipalitatea a încercat să preia administrarea gării încă din 2006-2007, dar fără succes.
Echipe de lucru
Propunerea Mihaelei Mariş este de a transforma gara într-o clădire reprezentativă, cu care braşovenii să se poată mândri, dar fără a-i marginaliza pe cei care acum îşi găsesc adăpost în zonă. Din contră, s-a format o echipă de lucru, pentru a crea un plan de iniţiativă, „să vedem ce putem face cu persoanele fără adăpost din jurul gării”, a precizat sursa citată. Totodată, de luna viitoare, tânăra are speranţa să formeze şi alte echipe, printre care una de arhitecţi, care să vină cu soluţii de modernizare a gării.
„Vom contacta şi Liceul de Arte, ca să aflăm şi viziunea elevilor de acolo. Eu o să insist până o să avem un răspuns concret, până când gara va fi modernizată”, a subliniat tânăra.
Amintim că, în luna noiembrie a anului trecut, în timpul unui control efectuat de Protecţia Consumatorilor Braşov la agenţii economici din gară, am dat peste un tânăr care trăgea fără jenă din aurolac şi am avut „plăcerea” să asistăm la o bătaie (după cum se poate observa în imagini).
Pentru detalii, CITIŢI ŞI:
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.