Sănătate

BRAŞOV. Au ajuns la spital din cauza gripei

 

Deşi calendaristic şi meterologic am depăşit de multă vreme sezonul rece 2015/2016, incidenţa bolilor respiratorii specifice este încă ridicată şi mai sunt braşoveni care primesc diagnosticul de gripă şi au chiar nevoie de internare.

Concret, în săptămâna 11-17 aprilie, potrivit datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, au fost înregistraţi 1.282 de braşoveni cu afecţiuni respiratorii (faţă de 1.177, în intervalul precedent). În schimb, numărul celor care au avut nevoie de spitalizare pentru tratarea afecţiunilor respiratorii a scăzut, de la 113 la 83.
Săptămâna trecută, a crescut  din nou numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) – 990, faţă de 900 în săptămâna anterioară, dar numărul celor internați din această cauză a scăzut, fiind 11 față de 18. Ca de obicei, cele mai multe cazuri de IACRS (672, în creştere) au fost înregistrate în rândul copiilor, opt dintre cei 11 braşoveni spitalizaţi cu acest diagnostic având vârste de până la 14 ani. 190 (faţă de 110, în săptămâna precedentă) dintre copiii cu diagnosticul de IACRS sunt chiar bebeluși, doi fiind internaţi din cauza virozelor respiratorii.
Numărul celor afectaţi de pneumonie a fost similar 278, faţă de 275 în săptămâna 4-10 aprilie. 68 dintre braşovenii cu pneumonie, față de 95, au primit îngrijiri spitalizate. Şi de data aceasta, pacienţii cu afecţiunea pulmonară sunt mai mult copii – 161 (număr identic). Şi cei mai mulţi pacienţi spitalizaţi cu acest diagnostic sunt cu vârste de până la 14 ani – 38 dintre cei 68. Din păcate, 40 dintre micuţii bolnavi de pneumonie au vârste sub un an, 20 dintre ei având nevoie de îngrijire sub supraveghere permanentă în Spitalul Clinic de Copii. Printre pacienţii cu afecţiunea pulmonară sunt şi 38 de vârstnici de peste 64 de ani, iar 14 au avut forme care au impus spitalizarea lor.

În plus, săptămâna trecută, patru braşoveni au contractat virusul gripal şi toţi au fost spitalizaţi. Este vorba despre un copil cu vârsta între 2 şi patru ani, altul cu vârsta între 5 şi 14 ani, un adult cu vârsta de până în 49 de ani şi un alt pacient cu vârsta până în 64 de ani.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button