Sport

OLIMPIA CSU BRAȘOV. Dan Calancea: „Pasul normal ar fi participarea într-o cupă europeană”

 

Olimpia CSU Brașov a reușit cel mai bun sezon din istoria grupării, baschetbalistele antrenate de Dan Calancea și Nenad Marinkovic câștigând „argintul” în Cupa României, în timp ce în Liga Națională au terminat la un pas de podium, pe poziția a patra.

Finalistă a Cupei României, Olimpia CSU Brașov are dreptul să se înscrie în sezonul următor într-o cupă europeană. Din păcate, momentan nu există certitudinea că acest lucru se va întâmpla, dacă mai marii Consiliului Județean nu vor realiza că participarea într-o competiție europeană nu poate aduce decât beneficii Brașovului.

„Nimeni nu mai are contract, nici antrenorii, nici jucătoarele. Din ce am înțeles, în această lună Consiliul Județean va decide ce se va întâmpla, care va fi bugetul pentru sezonul viitor. Sper să existe rațiune acolo și să se voteze un buget care să ne ajute să progresăm. După ceea ce s-a întâmplat în sezonul trecut, pasul normal care ar trebui făcut ar fi înscrierea într-o cupă europeană. Din punctul meu de vedere ar trebui să începem cu o competiție mai accesibilă, Cupa Europei Centrale, unde cheltuielile nu sunt foatre mari. Apoi, ideal ar fi să păstrăm nucleul de jucătoare din sezonul trecut. Dacă vom reuși acest lucru și vom mai aduce câteva sportive de valoare am putea realiza lucruri importante. Cu un lot în care să avem 9-10 jucătoare valoroase ne-am putea «bate» la titlu. Așteptăm deciziile C.J., apoi vom putea discuta despre viitor. Nu vom renunța la ideea de a promova tinere din propria pepinieră. Sunt trei fete, Daria Rusu, Ioana Petrescu și Diana Marin, care în sezonul viitor vor face parte din lot și cu siguranță vor debuta, la doar 16 ani, în Liga Națională”, a declarat antrenorul Dan Calancea.

Analizând sezonul recent încheiat, Calancea a comentat: „A fost unul dintre cele mai bune sezoane din istoria baschetului feminin brașovean. Am jucat două finale, cea mare în Cupa României și cea mică în Liga Națională. Din păcate, nu am reușit să câștigăm nici una, dar rămâne o performanță incredibilă realizată de aceste fete. Se știe ce buget am avut. Înainte de startul campionatului nimeni nu se gândea că vom fi pe poziția a doua la finalul sezonului regulat. Am avut în lot doar opt jucătoare plătite, ne-am bazat mult timp doar pe patru straniere, nu am avut un pivot până înainte de play-off. Ce s-a întâmplat în sezonul regulat a fost mult peste așteptările oricui. Ne-am autodepășit, asta e clar. Am avut o echipă foarte unită și acesta cred că a fost factorul decisiv. Fetele s-au înțeles bine, atât pe teren, cât și în afara lui. Din păcate, în play-off am căzut din toate punctele de vedere. Jucătoarele noastre nu au mai evoluat niciodată la un asemenea nivel, iar presiunea și-a pus prea mult amprenta. Am discutat cu ele, le-am spus că trebuie să fie liniștite, întrucât și-au realizat toate obiectivele propuse de club, dar când îți dorești prea mult, se întâmplă să nu îți iasă. Pe lângă performanțele sportive, ne putem lăuda că am dat două jucătoare Naționalei României, pe Gabi Irimia și pe Ana Ferariu, și una Naționalei Serbiei, campioană europeană en-titre, pe Biljana Pesovic. Sunt și acestea lucruri de luat în seamă”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button