Politic

BRAŞOV. Răzvan Popa propune trei proiecte pe bani europeni pentru dezvoltarea municipiului pe latura sportivă şi turistică

 

Ca simplu cetăţean al urbei noastre, după cum ne-a asigurat astăzi într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Braşov, consilierul local Răzvan Popa, totodată candidat la Primăria Braşov, a prezentat trei proiecte care ar putea ajuta oraşul să se dezvolte din punct de vedere al infrastructurii sportive, turistice şi al promovării.

Obiectivele ar putea fi realizate pe bani europeni, întrucât Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a deschis liniile de finanţare nerambursabilă, între 100.000 şi 5 milioane de euro pe proiect, potrivit sursei citate.

Braşov -Timişul de Sus şi Poiana Braşov sunt printre cele 22 de localităţi eligibile pentru accesarea fondurilor. Cred că este momentul potrivit să accesăm o sumă cât mai mare şi să dezvoltăm o zonă pe care, în urmă cu opt ani, braşovenilor li se promitea o nouă staţiune, ce a rămas de atunci la stadiul de enunţ. În 2008, municipiul Braşov a devenit proprietar pe aproape 83 de hectare de teren pe Valea Timişului, la ieşirea din oraş, pe DN 1. În această zonă propun realizarea unei baze sportive polivalente. Pentru că toţi privim cu jind la ce a reuşit să facă un om cu viziune la Cheile Grădiştei. Pe un model similar, investiţia propusă ar fi construirea de baze de antrenament pentru mai mult discipline sportive şi spaţii de cazare pe modelul taberelor. Aceasta ar permite găzduirea de loturi sportive în cantonament, organizarea de competiţii, dar ar asigura şi infrastructura necesară pregătirii sportivilor braşoveni”, este primul obiectiv prezentat de Răzvan Popa.

Bani pentru Peştera Laptelui şi sanie pe şine

Pe aceeaşi schemă de finanţare se pot accesa fondurile necesare pentru variantele de agrement pe perioada verii în Poiana Braşov, a mai spus Popa.

Mă refer, de exemplu, la promovarea şi punerea în valoare a Peşterii de Lapte, dar şi realizarea unui traseu de sanie pe şine pe o lungime de cinci kilometri din masivul Postăvarul şi până la baza pârtiilor de schi”, a precizat acesta.

Lucrările pentru Peştera Laptelui, unică în zonă, ar presupune amenajarea căii de acces spre peşteră, curăţarea ei, amplasarea de indicatoare, amenajarea unui traseu interior de vizitare, precum şi iluminarea acesteia. Proiectul de punere în valoare a obiectivului este estimat la suma de 200.000 de lei. Denumirea peşterii se datorează depozitului alb depus pe pereţii acesteia, numit lapte de munte. Peştera se află la o altitudine de 1.350 de metri, iar iarna, în interiorul ei, se formează stalagmite spectaculoase.

Întrucât perioada de solicitare a finanţării prin depunerea proiectelor la ADR Centru începe la 1 iunie 2016 şi se încheie în decembrie 2016, cred că este important ca împreună cu serviciile de specialitate din Primărie şi executivul local, încă în funcţie, să facem paşii necesari pentru a pune la punct aceste proiecte”, a încheiat Răzvan Popa.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button