Politic

Denunţ legat de un şantaj. „În ziua votului, Ghiţă a contactat toţi deputaţii“

 

Un deputat PSD le-a declarat procurorilor DNA că Sebastian Ghiţă şi-ar fi şantajat colegii pentru ca aceştia să respingă cererile DNA de încuviinţare a reţinerii şi a arestării. Deputatul care a făcut denunţul are identitatea protejată. „În ziua votului, Ghiţă Sebastian Aurelian a contactat, personal, deputaţii de la toate formaţiunile politice şi i-a rugat să nu voteze cererea, promiţându-le direct sau lăsându-le să se înţeleagă că atunci când au nevoie, uşa televiziunii RTV le este deschisă, având în vedere şi faptul că urmează două campanii electorale anul acesta. A fost de la sine înţeles că, în cazul unui vot în favoarea arestării observat, consecinţele erau dezastruoase pentru cel în cauză”, a precizat martorul, conform Mediafax.

Votul ar fi putut fi observat în contextul în care s-a permis filmarea procedurii de vot de la balcon. „A fost prima dată de când sunt parlamentar când s-a permis la un vot cu bile să fie lăsate camerele la balcon pentru a avea vizibilitate maximă”, mai susţine martorul cu identitate protejată.

Amintim că Sebastian Ghiţă a fost înştiinţat vineri de procurorii DNA că trebuie să plătească o cauţiune de 13 milioane de euro, suma reprezentând 10 % din averea parlamentarului, estimată la aproximativ 130 de milioane de euro. Ghiţă este acuzat de dare de mită, şantaj, două infracţiuni de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, cumpărare de influenţă şi conducerea fără permis.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button