Sănătate

BRAŞOV. Medicii de familie: Pe 1 şi 4 aprilie, fără reţete compensate şi gratuite

 

Medicii de familie din Braşov arată care sunt motivele lor de nemulţumire care au dus la protest şi spun că acesta nu va înceta azi. „Protestele continuă. În datele de 1 şi 4 aprilie NU VOM ELIBERA DOCUMENTE în regim de compensare şi gratuitate! Este necesară această acţiune pentru a arăta cât suntem de nemulțumiți cu toții, atât pacienții, cât si personalul medical“, se arată într-un comunicat oficial.

Asociația Profesională a Medicilor de Familie Brașov 2008, afiliată la Societatea Națională de Medicina Familiei, a început acțiunile de protest în urmă cu 2 săptămâni. Medicii braşoveni au organizat un marș de protest în București alături de colegii din toată țara.

„Contractul cadru a fost prorogat pentru încă 3 luni. Este un semnal că decidenții iau act de nemulțumiri, dar nu este de ajuns. Medicii de familie își doresc ca organizațiile lor profesionale să poată negocia cadrul de reglementare al profesiei lor, lucru care în prezent nu este posibil. Prin acțiunile noastre atragem atenția Ministerului Sănătății că este momentul să inițieze politici de dezvoltare  coerente pentru asistența medicală primară, ancorate în realitate și la standarde de calitate europene“, se mai arată în comunicatul semnat de dr. Andrea Elena Neculau, președinte AMFBV.

Citiţi şi:

BRAŞOV. Medicii de familie se pot considera „liberi de contract”

Fără reţete compensate şi trimiteri, de mâine! Medicii de familie protestează!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button