Politic

Lia Olguţa Vasilescu află azi dacă va fi arestată! Numele lui Goran Bregovic, în dosar!

 

Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, va fi prezentată astăzi Tribunalului București cu propunere de arestare preventive pentru 30 de zile. Ieri, aceasta a fost reţinută pentru 24 de ore de DNA. Lia Olguţa Vasilescu e acuzată de: luare de mită (4 infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (3 infracțiuni) şi spălare de bani.

„În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic.

„Donațiile” respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condițiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar și pentru organizarea unor spectacole în susținerea campaniei inculpatei. Materialele respective au fost folosite de inculpată, cunoscând că provin din săvârșirea infracțiunii de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite“, informează DNA pe site-ul oficial.

Printre altele, procurorii DNA susţin că a fost organizat un concert susţinut de Goran Bregovic, plătit din banii unei fime interesate să obţină contracte cu Primăria Craiova, s-a aflat pe surse.

Citiţi şi:

UPDATE. Lia Olguţa Vasilescu, în cătuşe! A fost reţinută

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button