Sănătate

BRAŞOV. Nimic suspect în alimentele consumate de fetiţa cu SHU

 

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov a finalizat analizele la apa şi alimentele consumate de fetiţa de doi ani ani şi patru luni din Braşov, diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic (SHU), care a fost transferată sâmbătă la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti. Rezultate analizelor din probele de alimente luate din frigiderul bunicilor de la Prejmer (fiindcă în al părinţilor nu s-a mai găsit nimic din mâncarea consumată), le elimină pe acestea dintre cauzele îmbolnăvirii micuţei. Probe de apă au fost prelevate atât de la domiciliul fetiţei, din localitatea Sânpetru, cât şi de la domiciliul bunicii acesteia, din Prejmer. „Buletinele de analize finale emise astăzi relevă faptul că nici un aliment prelevat din frigiderul bunicii, produse lactate şi mezeluri, nu are încărcătură microbiologică, sunt bune de consum şi nu afectează sănătatea. În ceea ce priveşte apa prelevată de la Prejmer, din reţeaua locală, s-au înregistrat valori normale fizico-chimice şi microbiologice. De asemenea, la Sânpetru, apa din reţeaua publică este potabilă. În schimb, părinţii foloseau o carafă de tip decantor, iar apa din acest recipient a avut depăşiri microbiologice, la bacilii coliformi. La enterobacteria C şi e-coli s-au înregistrat valori normale”, ne-a declarat directorul DSVSA Braşov, dr. Dorin Enache. Întrebat dacă aceasta din urmă ar putea fi incriminată pentru îmbolnăvirea fetiţei, şeful DSVSA Braşov a afirmat: „Cauza poate fi stabilită numai prin ancheta epidemiologică în care rolul esenţial revine Direcţiei de Sănătate Publică. În ceea ce ne priveşte, concluzia este că nu putem face nici o corelaţie între alimente şi starea copilului”, ne-a declarat directorul DSVSA Braşov, dr. Dorin Enache.

Se aşteaptă rezultatele testelor de sanitaţie şi coprocultură

Rezultatele probelor prelevate de echipa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) de la domiciliul părinţilor, dar şi de la locuinţele bunicilor, urmează să fie făcute publice miercuri sau joi. „Testele de sanitaţie şi de coprocultură durează mai mult. De la locuinţă s-au prelevat teste de sanitaţie de pe diverse suprafeţe, inclusiv de pe mâinile mămicii. S-au luat coproculturi atât de la mamă, cât şi de la bunică. Această anchetă presupune identificarea unui microb, iar dacă acesta este găsit, atunci se declanşează un sistem rapid de alertă. De la DSV nu am primit nimic, asta înseamnă că alimentele incriminate au fost în regulă”, a precizat dr. Camelia Defta, directorul adjunct al DSP Braşov.

Citiţi şi:

Fetiţa din BRAŞOV cu SHU va face dializă încă două-trei săptămâni

UPDATE BRAȘOV. Echipele DSP și DSV au făcut deja ancheta la domiciliul fetiței cu SHU

UPDATE. Ministerul Sănătăţii începe ancheta epidemiologică în cazul fetiței din BRAȘOV

BRAȘOV. Copil de 2 ani transferat la București, cu suspiciunea de sindrom hemolitic uremic


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button