Exclusiv. Update. Se suspendă distribuția cornului și a laptelui. Reprezentanţii Judeţului, de negăsit!
Imediat după ce s-a declanșat alarma în școlile din Brașov, după ce elevii au consumat laptele și cornul, inspectorul școlar general, Ariana Bucur, le-a comunicat directorilor să suspende distribuția către copii, atât azi, cât și luni.
„Am comunicat directorilor unităților școlare ca astăzi în continuare și luni să suspende «laptele şi cornul» până când avem rezultatele analizelor, pentru că se pare că este același lot și problema a apărut și în Brașov și în Codlea”, a explicat Ariana Bucur, inspector școlar general.
„Am vrut să vorbesc cu cineva de la CJ…”
Potrivit inspectorului școlar general, nimeni din Consiliul Județean nu a fost de găsit astăzi, reprezentanţii acestui for fiind primii responsabili de întreruperea distribuției laptelui și a cornului.
„Am vrut să vorbesc cu cineva de la CJ, dar nu răspunde nimeni. Decizia ar fi trebuit să o ia dumnealor, ei sunt primii responsabili”, a explicat pentru mytex.ro Ariana Bucur, inspector școlar general.
„Mi-am asumat această decizie. Sper să nu fi greșit. Eu răspund de copii, de sănătatea și integritatea lor. Îmi asum această decizie”, a încheiat inspectorul școlar general, Ariana Bucur.
Sorin Susanu: „Produsele sunt în termen de valabilitate și nu prezintă modificări”
Totodată, Sorin Susanu, șeful comisariatului Regional pentru Protecția COnsumatorului Regiunea Centru Brașov, a explicat că atât laptele cât și cornul se află în termen de valabilitate și nu prezintă modificări.
„Suntem aici. Cercetarea continuă. Copiii, foarte mulți au plecat la spital. Momentan, nu am identificat, în cazul în care să avem suspiciuni asupra produselor, adică sunt în termen de valabilitate și nu prezintă modificări. Spațiul în care sunt depozitate este conform. Cei de la DSP au oprit de la distribuție produsele și le-au trimis la analize. Sper să ajungem la o concluzie. La fel și în Codlea, unde avem o echipă, iar situația se prezintă aproximativ la fel. Îi rog pe profesori să verifice cu atenție ambalajele să nu fie deteriorate și să verifice termenele de valabilitate. Mai mult decât atât, să le depoziteze, cu toate că ei ar fi trebuit să primească doar pentru ziua respectivă. Nu trântite într-un colț pe jos. Dacă o cutie de lapte se devidează, acel lapte în câteva ore nu mai este propriu consumului”, a explicat Sorin Susanu pentru mytex.ro.
Aproximativ 21 de copii, elevi ai Școlii generale nr. 31 din Triaj, au ajuns la Spitalul pentru Boli Infecțioase, acuzând dureri de cap și stări de vomă, cel mai probabil după ce au consumat laptele și cornul primit prin programul guvernamental „Laptele și cornul”. De asemenea, șase elevi de la Şcoala generală nr. 2 din Codlea au fost duşi la spital, pentru investigaţii medicale, informează ISU.
CITIȚI ȘI:
UPDATE. Braşov. Alţi copii intoxicați cu lapte!?
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.