Delicte

BRAŞOV. Arestul la domiciliu, înlocuit cu controlul judiciar, în dosarul de contrabandă în care s-au făcut 47 de percheziţii

 
Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov a decis, ieri, să înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul a cinci persoane cercetate pentru constituire a unui grup infracţional şi contrabandă. Procurorii DIICOT Braşov ceruseră prelungirea arestării la domiciliu, care fusese dispusă pe 15 decembrie 2015, dar magistratul a respins propunerea şi a înlocuit măsura cu controlul judiciar. Totuşi, decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.
Dacă decizia Tribunalului Braşov va rămâne definitivă, cei cinci inşi vor avea interzis să depăşească limita teritorială a judeţului Covasna fără încuviinţarea prealabilă a organului judiciar, să se apropie unul de altul şi să comunice între ei sau cu martorii din dosar. Pe de altă parte, sunt obligaţi să comunice lunar informaţii despre mijloacele lor de existenţă, să se prezinte la judecătorul de drepturi şi libertăţi sau la organele de urmărire penală de câte ori sunt chemaţi şi să comunice dacă îşi schimbă locuinţa. Totodată, vor fi obligaţi să se prezinte la Biroul de supravegheri judiciare din cadrul IJP Covasna, conform programului sau de câte ori sunt chemaţi.
Măsura controlului judiciar ar urma să fie valabilă 60 de zile, de la data rămânerii definitive a deciziei. 
 
Ţigări aduse din Ungaria, vândute ilegal în Braşov şi Covasna
Amintim că, în decembrie 2015, procurorii DIICOT Braşov şi poliţiştii Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov şi Mureş au efectuat 47 de percheziţii domiciliare în cele două judeţe, precum şi în Covasna, vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializate în contrabandă.
Conform anchetatorilor, grupul infracţional a fost constituit în cursul anului trecut, pe raza judeţelor Braşov şi Covasna, iar membrii acestuia s-au aprovizionat, în mod repetat, cu tutun şi ţigări nemarcate sau cu banderole de marcare de tip „duty-free” de la persoane aflate pe teritoriul Ungariei. Apoi, marfa a fost vândută către clienţi, în judeţele Braşov şi Covasna.
Cu ocazia percheziţiilor, anchetatorii au găsit 50.000 de ţigări de contrabandă şi 1.000 de litri de alcool.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button