Delicte

Grupare infracţională destructurată după 15 ani de activitate internaţională în domeniul proxenetismului!

Anchetatorii fac percheziţii în România şi Germania

 
O grupare infracţională care ar fi activat 15 ani în domeniul traficului de persoane, obligând tinere să se prostitueze în ţări preum Italia, Germania, Austria şi Belgia, a fost destructurată, astăzi, de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi de procurorii DIICOT din judeţul Alba.
Potrivit unui comunicat remis de Poliţia Română, sunt în derulare 21 de percheziţii în România şi 5 în zona Augsburg din Germania.
Activitatea grupării ar fi început în 2001, în România, suspecţii racolând tinere sărace, pe care le-au obligat să se prostitueze în străinătate. În timp, activitatea infracțională a grupării s-a mutat, în principal, în Germania, iar fetele „au devenit dependente emoțional de proxeneți, fiind într-o perpetuă stare de temere față de aceștia şi rămânând sub controlul lor perioade îndelungate de timp, membrii grupării recurgând la constrângerea fizică şi emoţională”, conform unui comunicat remis de Poliţie.
Mulţi dintre banii obţinuţi prin această metodă au fost investiţi de liderul grupării în afaceri imobiliare. „Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că sumele de bani obţinute, prin aceste procese de spălare bani, se ridică la 2.395.988 de lei şi 183.758 de euro”, conform anchetatorilor.
Gruparea ar fi fost formată din 25 de membri. Aceştia şi tot atâţia martori vor fi conduşi la sediul DIICOT Alba, pentru audieri. 
„Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor din structurile de combatere a criminalităţii organizate din Hunedoara, Sibiu, Cluj Napoca precum şi al poliţiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţei Române. La acţiune participă şi jandarmi din judeţele Alba, Cluj, Bihor, Mureș şi Olt”, se specifică într-un comunicat remis de IGPR.
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button