Expres

BRAŞOV. A început reabilitarea clădirii fostului Grup Şcolar de Alimentaţie Publică şi Turism, unde va funcţiona Liceul Sportiv (FOTO)

  • 744e8ca7-d511-4684-b5e0-ba62dc809b17_206272.jpg
  • receptie-hotel_206273.jpg
  • 70bb4b60-0612-48ea-9f76-bc6975555ee9_206269.jpg
  • 081aac5e-93ff-4032-a5de-eeb0a9b0f7d9_206270.jpg
  • 9e4b41e8-07fa-49c7-87db-f25713e2abbe_206268.jpg
 
De săptămâna trecută, au început lucrările de reabilitare a sediului fostului Grup Şcolar de Alimentaţie Publică şi Turism, situat pe str. Zizinului nr. 144 din Braşov, urmând ca acolo să funcţioneze Liceul Sportiv.
Reabilitarea clădirii cu două etaje ar trebui să fie gata în maxim un an, după cum ne-a informat administratorul public al oraşului Braşov, Miklos Gantz. 
„Am procedat la iniţierea unui program de reabilitare, igienizare, mici recompartimentări şi refacerea instalaţiilor electrice, de apă, de canalizare şi de gaz şi vom face un sistem de stingere a incendiilor, punând, bineînţeles, şi instalaţii de alarmare în caz de incendiu. Clădirea are parter şi două nivele. Sunt şase clase pe fiecare nivel care vor fi reabilitate integral. Se va înlocui toată tâmplăria, respectiv geamuri, uşi… Totodată, se vor reface faţadele, se va înlocui sistemul de încălzire, care deja a fost dezafectat. Vom reface branşamentele pentru energie electrică şi celelalte instalaţii edilitare”, ne-a explicat sursa citată, precizând că va fi înlocuit şi acoperişul clădirii, deşi, din fericire, nu există infiltraţii de apă.
 
Se lucrează la evacuarea deşeurilor
 
În primă etapă, muncitorii fac curăţenie, evacuând deşeurile şi materialele deteriorate, apoi se va igieniza zona.
 
„După terminarea acestei etape şi evacuarea deşeurilor din zonă, vom începe de la parter către etaj cu tot ce înseamnă lucrări de construire: zugrăvit, remontarea geamurilor, refacerea corpurilor de iluminat, montarea corpurilor sanitare – existând câte un grup sanitar pentru fiecare nivel, respectiv băi pentru fete şi băi pentru băieţi. Vom reface partea de acoperiş, tot ce înseamnă terasă”, a explicat sursa citată. 
 
În prezent, Liceul Sportiv funcţionează în două spaţii
 
După finalizarea lucrărilor, în clădirea respectivă va funcţiona Liceul Sportiv, aşa cum s-a convenit cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.
 
„Intenţionăm să mutăm Liceul Sportiv aici, pentru că, pe de-o parte, clădirea va fi una modernă şi se va preta pentru un asemenea act educaţional. Mai mult de atât, avem stadion, zone de sport. Avem şi o sală de sport, care nu este dimensionată pentru liceu, dar în schimb avem un teren permisiv, pe care vom construi o sală de sport modernă, de dimensiuni mai mari decât cele cu care v-am obişnuit”, a precizat administratorul public.
 
La rândul său, primarul Braşovului, George Scripcaru, ne-a declarat următoarele: „Ne dorim să le asigurăm elevilor de la Liceul Sportiv toate condiţiile în ceea ce priveşte pregătirea şcolară şi sportivă. În acest moment, LPS funcţionează în două spaţii, clasele IX-XII pe str. Poarta Schei, iar clasele I-VIII pe str. Cocorului. Imobilul de pe Poarta Schei este retrocedat, astfel că această clădire de pe strada Zizinului este cea mai bună soluţie să avem toate clasele într-un singur loc şi să le oferim elevilor cele mai bune condiţii, mai ales că avem în apropiere şi facilităţile sportive necesare, sală de sport, stadion, iar în viitorul apropiat să sperăm să demarăm şi construirea unei săli de sport de mari dimensiuni, pe modelul celei de la Şcoala Gimnazială nr. 11. Îmi doresc foarte mult ca proiectul nostru pentru dezvoltarea sportului de masă să capete contur şi să îşi arate rezultatele, iar investiţia în pregătirea acestor elevi este una dintre soluţiile pentru realizarea acestui obiectiv”.  
 
Speranţe că lucrarea va fi gata până pe 15 septembrie
 
Miklos Gantz ne-a declarat că valoarea lucrărilor de reabilitare a fostului sediu al Grupului Şcolar de Alimentaţie Publică se ridică la aproximativ 1,7 milioane de lei, inclusiv TVA, şi că termenul de execuţie este de 12 luni (ordinul de începe a lucrărilor a fost semnat acum două săptămâni).
„Termenul de execuţie este de 12 luni, dar din discuţiile pe care le-am avut cu constructorul, poate vom reuşi să finalizăm chiar mai repede. Ar fi foarte bine dacă am reuşi chiar până pe 15 septembrie. Nu intenţionăm să grăbim nimic, dar dacă vom putea termina până pe 15 septembrie, cu certitudine o vom face”, a conchis sursa citată.
Termenul de finalizare este februarie 2017, iar contribuţia din bugetul local este de 100%. 
 
Amintim că, în luna octombrie a anului 2013, Răzvan Popa (pe atunci viceprimar) a declarat că Liceul Sportiv se va muta în locul fostului Grup Şcolar de Alimentaţie Publică, după ce clădirea va fi reparată, întrucât clădirea de la Poarta Şchei a fost retrocedată Bisericii Evanghelice.
 
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button