„Ruşine să îţi fie“ – Iohannis, criticat pe Facebook de foştii lui susţinători
Preşedintele Klaus Iohannis este confruntat cu mii de critici pe pagina sa de Fabebook, după ce a luat apăratea trustului de presă Intact. Iohannis afirmase ieri că acţiunea ANAF-ului, de notificare a posturilor Antena 1 şi Antena 3, reprezintă un „heirupism“ şi că libertatea de exprimare nu poate fi afectată de „banale motive administrative“.
Reamintim pe scurt că posturile Antena 1 şi Antena 3 au primit notificări de evacuare voluntară, de la ANAF, după ce trustul Intact a pierdut un proces în 2014. Statul român are de recuperat 60 de milioane de euro de la Trustul Intact. Ambele posturi vor putea să emită în continuare, indiferent dacă vor evacua sau nu sediul.
Numărul de like-uri de pe pagina de Facebook a preşedintelui Klaus Iohannis scade de la oră la oră, începând de ieri, după ce „i-a luat apărarea securistului Voiculescu“- doar una din criticile care i se aduc în mediul online. „Legea trebuie să fie egală pentro toţi“, „Ruşine să vă fie“, „Îmi iau votul înapoi“, sunt alte comentarii care apar des.
Câteva dintre comentariile de pe Facebook:
Mircea Marian „Stat de drept înseamnă că legea este egală pentru toți, nu găsirea unor “soluții convenabile” – așa cum ați spus azi – pentru unii, în speță pentru bunurile care trebuiau confiscate de la condamnatul Dan Voiculescu. Doar prejudiciul este de 60 de milioane de euro în dosarul ICA. Bani de școli sau pentru spitalele acelea în care mor copiii, despre care nu ați spus un cuvânt“.
Ina Gabriela Funețan: „ Respectarea legii e “heirup”? “Banale motive administrative”? De ce nu ați fost așa tăios cînd umblau inspectorii ANAF prin restaurante să numere bacșișul chelnerilor? De ce nu vi s-a părut “heirupistă” taxarea persoanelor fără venituri?
De cînd, d-le Iohannis, e președintele țării un protector al unui trust privat de presă?“
Nicu Teodorescu: „Domnule Klaus Iohannis. Am stat la coada la Londra 8 ore ca să vă votez. După declaraţia dvs. de astăzi despre Antena 3, aş mai sta la coadă 8 ore ca să NU vă mai votez. Ar trebui să vă fie ruşine, dar m-aş mira“.
Ank Dumitrescu: „Eu am crezut ca presedintele o sa sustina institutiile statului, cum este ANAF-ul care trebuia sa-si faca demult datoria si sa recupereze prejudiciile de la voiculescu, nu doar 1%…! Tara are atata nevoie de recuperarea acestor prejudicii si redate populatiei care este impovarata de taxe si impozite!“
Elena Ciobanu: „Dezamagire totala. Am lipsit o zi de la munca. Am parcurs cu masina mea 500 de km ,sperand ca noul presedintele v-a aduce in sfarsit o schimbare .Sunt dezamagita si nu mai sper ca ma pot intoarce in tara mea“.
Alin Razvan Paraschiv: „Foarte neinspirate cuvinte domnule Presedinte! O decizie definitiva a instantei neaplicata timp de doi ani nu este si nu are cum sa fie un “banal motiv administrativ”; cel putin nu in “statul de drept” pe care sustineti ca il aparati. Pacat ca nu intelegeti profilul si asteptarile oamenilor care v-au votat. Am fost un prost ca am sperat in dumneavoastra, nu se va mai repeta“.
Cioloş sprijină acţiunea ANAF
Premierul Dacian Cioloş a explicat ce părere are despre scandalul Antene vs. ANAF.
„Mesajul pe care am dorit să-l transmit astăzi în Senat are trei puncte principale.
1) Am salutat, susținut și susțin în continuare fondul intervenției #ANAF, atât în acest caz despre care discutăm, cât și în general, când intervenția este justificată pe deplin de aplicarea legii și nu se lasă intimidată de presiuni de orice fel în a-și face treaba. Am comunicat direct fiscului sprijinul meu integral pentru tot ceea ce face ca să aplice legea.
2) Regret MODUL în care a acționat ANAF în acest caz și în altele, prin descindere în forță care poate fi interpretată ca intimidare. Nu sunt de acord cu acest mod de acțiune nici în acest caz, nici în general, față de firme sau simpli cetățeni contribuabili. Le-am solicitat să aplice legea fără a utiliza astfel de practici, care riscă să discrediteze imaginea de instituție în slujba cetățeanului. Acest gen de comportament ar trebui să se schimbe. ANAF poate fi eficientă și respectată și fără să creeze panică sau teamă, arătând respect și fermitate față de cei pe care îi controlează.
3) Abordarea ANAF trebuie să fie orientată pe aplicarea legii care să nu lase impresia intenției de a întrerupe activitatea entităților respective ci de a recupera bunurile sau resursele care aparțin sau sunt datorate statului. Scopul, în aplicarea legii, nu este de a închide firma, ci de a rezolva problema legală (care, în acest caz, este recuperarea imobilului)“, a scris premierul ieri, pe contul său de Facebook.
Citiţi şi:
Live text. Cioloş dă explicaţii în Senat despre evacuarea postului Antena 3
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.