Uite de ce e bine să mănânci frunze de morcov!
Puţini ştiu că frunzele morcovului sunt comestibile. Ba mai mult, acestea sunt considerate o delicatesă de către vegetarieni şi adepţii medicinii naturiste. „Frunzele conțin cantități bogate de potasiu, clorofilă, caroten și vitamina K. Au o aromă sofisticată cu o nuanță amăruie și textură crocantă, proaspătă“, se arată pe site-ul ierburiuitate.wordpress.com. De asemenea, acesta au proprietăți diuretice, antiseptice și calmante. Pot fi consummate uscate ori crude: în salate, în mâncăruri preparate (ciorbe, supe, sote de legume), infuzii sau pesto. Infuzia de frunze de morcov combate gazele și e un remediu în cazul viermilor intestinali. De asemenea, mstecarea frunzelor e recomandată în cazul sângerărilor gingivale, a aftelor și pentru o respirație plăcut mirositoare.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.