Sănătate
Laptele şi carnea bio sunt mai bogate în Omega-3 (STUDIU)
Laptele şi carnea bio sunt mult mai bogate în Omega-3, iar carnea bio conţine mai puţine grăsimi saturate care măresc riscul maladiilor cardiovasculare, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii Universităţii britanice din Newcastle. Oamenii de ştiinţă au analizat 196 de articole consacrate laptelui şi 67 consacrate cărnii şi au găsit „diferenţe nete între laptele şi carnea bio şi laptele şi carnea convenţionale, în special la conţinutul de acizi graşi”.
Potrivit unuia dintre profesori, Chirs Seal, Omega-3 contribuie la reducerea maladiilor cardiovasculare, ameliorează dezvoltarea neurologică şi funcţia imunitară.
„Studiul nostru sugerează că a opta pentru bio ar permite într-o anumită măsură să se amelioreze absorbția acestor substanțe nutritive esențiale”, a precizat profesorul Seal. Este de menţionat că prin creşterea părţii de Omega-3 nu se absorb mai multe calorii şi grăsimi saturate indezirabile.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.