Politic

Seniorii brașoveni vor putea deveni „academicieni”

 

Primăria Brașov și Direcția de Servicii Sociale în parteneriat cu instituții precum Inspectoratul Județean de Poliție sau Poliția Locală va deschide, în acest an, o „academie a seniorilor”. Aceasta va funcționa după modelul unui proiect implementat de Centrului de prevenire a criminalităţii din localitatea Brno (Cehia).

De altfel, reprezentanții centrului din Cehia au fost astăzi la Brașov, pentru a prezenta „academia” din Brno, care funcționează de 11 ani. „Anual, avem 360 de cursanți. Este un proiect de succes, iar «concurența» este foarte mare. Scopul este de a se prezenta metode care pot folosite de infractori împotriva seniorilor. De altfel, vârstnicii și tinerii sunt cei mai vulnerabili. La noi, seniorii sunt învățați să trăiască în societatea modernă, să fie activi, nu doar niște victime”, a declarat una dintre reprezentantele centrului din Cehia, Jana Sancova.

Viceprimarul Brașovului Adina Durbacă a afirmat că proiectul ar putea deveni operațional în maxim două luni, după ce va fi prezentat în Consiliul Local în acest sens. „De asemenea, vor fi stabilite și spațiile în care se vor desfășura cursurile”, a declarat aceasta.  

Adina Durbacă a precizat că posibilele teme ce pot face obiectul cursurilor sunt multiple, începând de la tilizarea cardului bancar sau modalitățile de evitare a înșelăciunilor, la psihologia relaționării sau drepturile pacienților din instituțiile medicale sau căminele de bătrâni.

„Pe lângă faptul că vârstnicii învață ceva, ei vor avea și posibilitatea de a socializa, pentru că, mulți dintre ei sunt puși în situația de a sta toată luna în casă și de a aștepta pensia”, a mai spus Durbacă. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button