Sport

BRAŞOV. Două „olimpice” convocate la Naţionala de baschet feminin pentru „dubla” cu Turcia şi Bosnia din preliminariile Campionatului European 2017

 

Naţionala de baschet feminin a României va susţine în această lună două partide în grupa H a preliminariilor Campionatului European din 2017. Pe 20 februarie, „tricolorele” vor juca la Cluj cu Turcia, patru zile mai târziu find programat duelul din deplasare cu Bosnia.

Până acum, România a disputat două meciuri în această grupă, ambele câştigate, 67-65 pe teren propriu cu Bosnia şi 78-77 în deplasare cu Israel. Tot 4 puncte după două dispute are şi Turcia.

Pentru cele două jocuri, selecţionerul Miroslav Popov a convocat două sportive de la Olimpia CSU Braşov, Gabriela Irimia şi Ana Ferariu.

„Am crescut în ultimii ani, avem două victorii în aceste preliminarii. Aşteptăm jucătoare valoroase la echipa naţională. Ne bucurăm că Ana Ferariu a făcut deja pasul spre prima reprezentativă. Ne aşteaptă un meci extrem de greu cu Turcia, dar avem şansa noastră şi, dacă am câştiga, nu ar fi o mare surpriză. Obiectivul final este calificarea la Campionatul European. Sistemul este oarecum nedrept. Am avut un parcurs asemănător şi la băieţi în campania din 2014, am avut patru victorii şi doar două înfrângeri şi, din păcate, nu ne-am calificat. Trebuie să tratăm fiecare meci cu atenţie, iar în luna noiembrie să fim calificaţi la Campionatul European”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun.

La EuroBasket 2017 din Cehia se vor califica direct câştigătoarele celor nouă grupe şi cele mai bune şase formaţii de pe poziţiile secunde. În condiţiile în care în trei dintre cele nouă serii sunt doar trei echipe, în grupele cu patru combatante în lupta pentru calificarea de pe poziţia secundă nu se vor lua în calcul rezultatele cu ultima clasată.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button