Delicte

Exclusiv. BRAŞOV. Condamnaţi după ce au tâlhărit cinci femei! Inculpaţii trebuie să-i dea uneia dintre victime 55.000 de lei

 
Un bărbat şi o femeie care fuseseră trimişi în judecată pentru cinci infracţiuni de tâlhărie, după ce au făcut tot atâtea victime (femei), au fost condamnaţi, vineri, la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, respectiv la 2 ani şi 19 zile de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 3 ani. Totodată, bărbatului, pe nume Matei Gabor, i-a fost reactivat un rest de pedeapsă de 463 de zile, rămas dintr-o pedeapsă de 3 ani de închisoare din 2012. Sentinţa a fost dată de Judecătoria Braşov şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Dacă aceasta va rămâne definitivă, inculpaţii au să-i plătească uneia dintre victime, în solidar, 55.000 de lei (5.000 lei cu titlul de daune materiale şi 50.000 de lei cu titlul de daune morale). Alte două persoane vătămate nu s-au constituit parte civilă, iar o a treia a renunţat la pretenţiile civile formulate. A cincea victimă are de primit de la inculpaţi 200 de lei. Instanţa a mai decis confiscarea de la inculpaţi a 301,5 lei – bani pe care îi obţinuseră din amanetarea unei perechi de cercei pe care o obţinuseră atacând una dintre victime.  
 
Inculpata, pusă la muncă în folosul comunităţii
Dacă decizia Judecătoriei Braşov va rămâne definitivă, inculpata Mihaela-Lucreţia Ardelean va avea de prestat muncă neremunerată în folosul comunităţii timp de 100 de zile, la Atelierul pentru muncă în Folosul Comunităţii sau la Primăria Tărlungeni. În plus, va avea de respectat următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Braşov la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă şi obligaţia de a urma un curs de calificare profesională. 
În cazul ei, magistraţii Judecătoriei Braşov au dispus, vineri, punerea de îndată în libertate, dacă nu este arestată în altă cauză, în timp ce Matei Gabor a rămas în arest preventiv, unde se află din 27 octombrie 2015, perioada urmând să-i fie scăzută din pedeapsă (la rămânerea definitivă a sentinţei). Femeia fusese arestată preventiv tot pe 27 octombrie 2015. 
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button