Expres

S-a pus praful pe 3 miliarde de lei, la Ministerul Transporturilor, în timp ce românii îşi rup maşinile în gropi

Informaţia a fost oferită de Dragoş Pâslaru, consilier al primului ministru

 
Ministerul Transporturilor este instituţia cu cea mai mare neexecuţie a bugetului în 2015, prin nefolosirea a 3 miliarde de lei după cum a declarat Dragoş Pâslaru, consilier al primului ministru, la colocviul „Creşterea economică potenţială”. Potrivit sursei citate, Ministerul Transporturilor, care gestioneză fondurile pentru infrastructură, nu a cheltuit anul trecut 3 miliarde de lei din fondurile alocate, însemnând un sfert din bugetul alocat iniţial.
„Problema nu este de finanţare. BEI ne dă 6 mld. euro pentru infrastructură cu dobândă aproape de zero. (…) Mergem aşa din ignoranţă şi pentru că nu există nicio presiune de jos în sus care să determine mai multă coerenţă. România este o ţară uşor de cumpărat cu pâine şi circ”, a precizat Pâslaru. El a adăugat că 30% din bugetul total al statului „sunt bani daţi aiurea”. „În Botoşani, hârtia igenică (cumpărată de instituţii – n.red.) este de 30 de ori mai scumpă decât în Bucureşti. Aceasta este risipa banului public”, a conchis acesta, potrivit mediafax.ro.
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button