112

Avocatul Poporului, revoltat de refuzul preoţilor de a îngropa două persoane decedate pe motiv că nu erau ortodoxe

 

După ce au fost relatate în presă cazurile familiilor care au fost nevoite să-şi înmormânteze rudele decedate în câmp, după refuzul preoţilor din zonele respective de a-i înmormânta în cimitire (din localităţile Cocorăştii Colţ, judeţul Prahova şi Talpaş, judetul Dolj) pe motiv că nu erau ortodocşi, Avocatul Poporului – preşedinte Victor Ciorbea – s-a autosesizat, de fapt, cu privire la refuzul autorităţilor locale de a lua atitudine. 

Printr-un comunicat al AP ni se transmite că sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a a prevederilor art. 1(2) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 137/ 2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare-republicată, a art. 29 si art 53 din Constituţia României privind libertatea de conştiinţă şi restrangerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi. 

Conform relatărilor din presă, în ambele cazuri, familiile persoanelor decedate nu au putut să-şi îngroape rudele, conform dorinţei acestora, în locul de veci aflat în proprietate, preoţii invocând trecerea defunctelor la alt cult (persoane aparţineau Bisericii Creştine Adventiste de Ziua a Şaptea, respectiv Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România). 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button