112

Mii de BRAŞOVENI au fost asistaţi de SMURD, în 2015 ! Vezi bilanţul acţiunilor de salvare ale ISU BRAŞOV

 
Echipajele pentru situaţii de urgenţă din judeţul Braşov au avut 8.029 de intervenţii, în cursul anului trecut, reprezentând o medie de 22 de cazuri pe zi, după cum ne-a informat, astăzi, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” Braşov, col. drd. Stelian Rechiţean, cu ocazia prezentării bilanţului pe 2015 al instituţiei.
 
Potrivit acestuia, numărul acţiunilor ISU Braşov a crescut cu 25% comparativ cu anul 2014, înmulţindu-se mai ales intervenţiile de acordare de asistenţă medicală din partea echipajelor SMURD.
De altfel, inspectorul-şef al instituţiei a constatat că numărul intervenţiilor a crescut de la an la an, de când a fost înfiinţat SMURD-ul. Astfel, dacă până în 2008 numărul acţiunilor nu depăşea 900 pe an, în 2015 a depăşit pragul de 8.000, iar aproape 90% dintre cazuri au fost intervenţii ale echipajelor SMURD (în jur de 19 pe zi). Datorită lor, peste 7.400 de persoane au beneficiat de asistenţă medicală de urgenţă în 2015. Dintre persoanele asistate medical, 769 au fost victime ale unor accidente produse pe căile de transport (49 cu nevoie de descarcerare).
Din nefericire, s-au înregistrat şi 266 de decese, dintre care 27 în urma unor accidente rutiere şi 4 în urma unor accidente feroviare. În total, numărul cazurilor în care a acţionat SMURD-ul a crescut în 2015 cu 26% faţă de anul precedent. 
 
¤A crescut şi numărul intervenţiilor pompierilor
Tot anul trecut, pompierii din cadrul ISU Braşov au intervenit la 950 de situaţii de urgenţă, având de-a face, în cele mai multe cazuri cu incendii (izbucnite la locuinţe, autoturisme, la vegetaţie etc.). Comparativ cu anul 2014, numărul acţiunilor pompierilor a crescut cu 15%, conform col. drd. Stelian Rechiţean. Datorită oamenilor de intervenţie, au fost salvate 221 de persoane, 27 de animale, 79 de păsări, precum şi bunuri materiale în valoare totală de 94 de milioane de lei. Cele mai multe cazuri au fost în mediul urban. Cauzele principale ale incendiilor au fost: instalaţiile de încălzire defecte (25%), coşurile de fum (20%), fumatul (15%) şi focul deschis (15%). S-a remarcat o creştere a cazurilor de incendii de vegetaţie în comparaţie cu 2014, dar pagubele au fost mai mici. 
ISU Braşov a înregistrat pe parcursul anului trecut şi 296 de cazuri de alertare în care nu a fost nevoie de intervenţia lor. Dintre acestea, 170 de alarme au fost false. 
 
Alături de bilanţul ISU Braşov, a fost prezentat şi cel al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, de către prefectul Braşovului, Mihai Mohaci, în prezenţa şefilor a numeroase instituţii din judeţ (Primăria Braşov, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Braşov, Gruparea Mobilă de Jandarmi Braşov, DGA – Serviciul Judeţean Braşov etc.). Potrivit bilanţului, Comitetul a avut ca prioritate, în 2015, eficientizarea acţiunilor de prevenire a situaţiilor de urgenţă şi creşterea capacităţii de reacţie în caz de alarmă. Pe parcursul anului, au fost organizate 13 şedinţe şi 6 video-conferinţe. Totodată, au avut loc inspecţii şi verificări în teren pentru prevenirea inundaţiilor, sute de exerciţii de evacuare şi acţiuni de inventariere a pagubelor.
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button