Politic

Brașov. Ce a spus Răzvan Popa după respingerea proiectului privind reducerea taxelor de salubritate

 

După ce în ședinta de Consiliu Local (CL) nu și-a susținut proiectul prin care a solicitat reducerea taxelor de salubritae cu 10%, consilierul local brașovean Răzvan Popa (PSD) a transmis apoi un comunicat de presă prin care afirmă că „primarul, împreună cu o majoritate din CL ia decizii în detrimentul comunității, doar pentru un grup restrâns de apropiați”. 

Alesul a mai afirmat că „am iniţiat acest demers pentru că de-a lungul vremii preţurile au fost ajustate mereu în plus, cu motivarea că se ţine seama de indicele inflaţiei, iar acum condițiile economice permiteau o relaxare a poverii cetățenilor. După un parcurs în care nu au lipsit şicanele (câţiva susţinători de la alte partide şi-au retras semnăturile, avizul de specialitate al comisiilor a întârziat), proiectul a fost pus pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare. Constatăm că interesul cetăţeanului nu primează în ochii majorității PNL din Consiliul Local, ci doar cel al firmelor private care au încheiat contracte pe zeci de ani cu municipiul Brașov. În aceste documente nu a fost prevăzută posibilitatea scăderii prețurilor, ci numai creșterea lor”.

Expunere de motive construită pe premise false

Pe de altă parte, la solicitarea unor consilieri locali, serviciile de specialitate ale Primăriei Brașov au analizat proiectul de hotărâre al lui Popa. Astfel, prin proiect se propune reducerea tarifelor pentru prestarea activităților de salubritate, pentru persoanele fizice, persoanele juridice și asociații de proprietari de pe raza municipiului Brașov, iar trimiterea care se face la indicele valoric al cifrei de afaceri și la eventualele creșteri ale cifrei de afaceri din industrie este complet eronată. Pentru serviciile de salubrizare sunt de referință indicele prețurilor de consum și rata inflației pentru grupa apa, canal, salubritate. În consecință, reprezentanții serviciilor de specialitate din Primăria Brașov au apreciat că întreaga expunere este construită pe premise false.
De asemenea, potrivit documentației elaborate de economiștilor și juriștilor Primăriei, la finele lunii octombrie a anului trecut, indicele prețurilor de consum și rata inflației pentru grupa apă, canal, salubritate, comunicate de Institutul Național de Statistică – Direcția de Statistică Brașov (pentru perioada de referință octombrie 2013) indicele prețurilor de consum era de 108,86 %, iar rata inflației de 8,86%. Aceste date contrazic teoria posibilității reducerii de tarife pe considerentul că, în România, în această perioadă s-a înregistrat deflație.

Citește și: 

Brașov. Consilierii locali nu au aprobat ieftinirea gunoiului


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button