Sport

BRAŞOV. Ei vor reprezenta România la Mondialele de biatlon pentru juniori şi tineret de la Cheile Grădiştei

 

De miercuri, la Cheile Grădiştei cei mai valoroşi tineri biatlonişti ai lumii se vor duela pentru medalii la Campionatele Mondiale pentru tineret şi juniori.

Bugetul pentru organizarea acestui Campionat Mondial ajunge la 2.000.000 de lei. Ministerul Tineretului şi Sportului a contribuit cu 750.000 de lei, 800.000 de lei au venit de la Federaţia Română de Schi Biatlon, restul fiind investţi de omul de afaceri Ovidiu Gârbacea, proprietarul bazei de la Cheile Grădiştei.

La competiţie vor fi prezenţi 428 de sportivi din 39 de ţări. Nu vor lipsi naţiunile de top ale disciplinei, Finlanda, Franţa, Germania, Norvegia, Rusia sau Suedia. Interesant este că pe lista competitorilor apar doi sportivi din Brazilia, un junior şi o junioară.

Lotul României, condus de antrenorul coordonator al seniorilor, Marton Simon, ajutat de Vasile Şneaga, Marton Silard şi Gheorghe Gârbacea, a fost definitivat duminică seară.

La junioare, pentru ţara noastră vor concura Florina Dănilă, Enikö Marton, Katalyn Potyo şi Timea Hajdu. La juniori din echipă fac parte Raul Flore, Florin Ungureanu, Koncsag Tamas şi Daniel Munteanu. Oana Vălean, Larisa Cotruş şi Luisa Răşină vor concura la tineret feminin, la masculin echipa României fiind formată din Gego Hunor, Cătălin Buta, Norbert Kristo şi Raul Ilie. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button