Politic

Iohannis: Ideea alegerilor primarilor în două tururi este foarte bună

 

Președintele Klaus Iohannis e de părere că ideea alegerilor pentru funcția de primar în două tururi de scrutin este foarte bună. „Ideea este, sigur, foarte bună. Întrebarea se pune dacă se mai poate, cu așa puțin timp înainte de alegeri, schimba legea. Asta este o decizie a partidelor parlamentare și, sigur, în oarecare măsură, a Guvernului. Eu le doresc să găsească cea mai înțeleaptă soluție“, a afirmat șeful statului, conform Agerpres. Acesta a făcut declaraţia la Iaşi.

Recent, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat că Legea fundamentală nu spune dacă alegerile se fac într-un tur sau două, ci că trebuie să fie alegeri libere şi corecte. Acesta a precizat că restul ţine de decizia politică.

Premierul Dacian Cioloş a spus, referitor la solicitarea PNL ca Guvernul să modifice prin OUG legea alegerilor locale, că nu crede că este democratic ca Executivul să amendeze o lege politică adoptată de Parlament. PNL i-a solicitat luni premierului emiterea unei OUG pentru modificarea legii astfel încât să se revină la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button