Delicte

Şoferi forţaţi să lucreze pentru grupări specializate în trafic de persoane, în România şi Turcia!

 
Mai mulţi şoferi din Bistriţa-Năsăud ar fi fost înşelaţi sau ameninţaţi cu acte de violenţă de către membrii unei grupări specializate în trafic de persoane, ca să-i transporte în Turcia. „Acolo, membrii grupării şi-ar fi obligat copiii să cerşească, cântând cu acordeonul în locuri publice, iar pe şoferii recrutaţi, prin inducere în eroare, i-ar fi transferat unor grupări infracţionale turceşti”, se menţionează într-un comunicat remis astăzi de Poliţia Română.
Ulterior, conducătorii auto erau determinaţi de gruparea turcească, prin ameninţare, să efectueze transporturi cu cetăţeni de origine siriană, din localitatea Izmir până la graniţa vestică a Turciei. La mijloc erau sume importante de bani. 
„Cetăţenii de origine siriană ar fi ajuns astfel, pe ruta Turcia – Grecia – Macedonia – Serbia, la graniţa Uniunii Europene, fiind introduşi ilegal în spaţiul comunitar”, au mai informat reprezentanţii Poliţiei Române.
 
Nouă percheziţii domiciliare efectuate astăzi
Pentru a destructura gruparea formată în România, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT Bistriţa-Năsăud au efectuat nouă percheziţii domiciliare, astăzi, urmând să ducă la audieri tot atâtea persoane.
Suspecţii în cauză sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button