Delicte

EXCLUSIV. BRAŞOV. Condamnaţi la închisoare, pentru trafic de minori! Inculpaţii au interzis să se apropie de victime, după eliberare

 
Două persoane care fuseseră trimise în judecată pentru infracţiuni de trafic de minori, după ce au făcut bani pe spatele unor fete din Apaţa, respectiv Augustin, şi-au primit condamnările în primă instanţă, ieri, la Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov. Este vorba despre Cristina Sorina G. şi Adrian Cornel C., acesta din urmă recidivist.
 
Conform site-ului instanţei, inculpata, fără antecedente penale, a fost găsită vinovată de trafic de minori (părţi vătămate A.A. ŞI L.G.) şi a fost condamnată la şase ani şi opt luni de închisoare. Totodată, a primit o pedeapsă complementară constând în interzicerea unor drepturi, pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale: părinteşti, de a fi tutore sau curator, de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a comunica cu victimele A.A. şi L.G. sau cu membrii familiilor acestora ori de a se apropia de fete la o distanţă mai mică de 100 de metri. 
Inculpata a fost reţinută pe 26 ianuarie 2015, apoi a fost arestată preventiv, măsura fiind valabilă şi în prezent. 
 
Pe de altă parte, inculpatul Adrian Cornel C., recidivist, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru complicitate la trafic de minori (victimă L.G.). Şi el are interzise drepturile părinteşti, de a fi tutore sau curator, de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a comunica cu L.G. ori cu membrii familiei ei şi de a se apropia de fată la o distanţă mai mică de 100 de metri. Bărbatul a fost reţinut pe 26 ianuarie 2015, apoi a fost arestat preventiv, până pe 8 iunie 2015. În prezent, el se află sub control judiciar.
 
Pe latură civilă, magistraţii au dispus ieri ca inculpata să-i plătească părţii civile A.A. 10.000 de lei, cu titlu de daune morale. În plus, ea mai are de plătit, în solidar cu Adrian Cornel C., alţi 10.000 de lei părţii civile L.G., tot cu titlu de daune morale. 
Cum decizia Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov nu este definitivă, inculpaţii au drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. 
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button