Sănătate
Toxiinfecție alimentară în Sibiu! Angajații restaurantului aveau stafilococ
Direcția de Sănătate Publică Sibiu a anunțat, astăzi, printr-un comunicat, primele rezultate ale analizelor efectuate în cazul personalului de la restaurantul hotelului Parc, unde peste 40 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în noaptea dintre ani, din cauza unei toxiinfecții alimentare.
Conform DSP, au fost prelevate 19 probe de exudate faringiene şi nazale în 1 ianuarie şi 2 ianuarie 2016 de la personalul blocului alimentar. „În 8 probe din secrețiile nazale s-a izolat Stafilococ coagulazo pozitiv, dintre care două probe cu Stafilococ coagulazo pozitiv, MRSA. În două probe din secrețiile faringiene s-a izolat Streptococ beta hemolitic, non grup A”, conform DSP.
De asemenea, au fost lucrate 15 coproculturi de la personal, care sunt negative pentru germeni patogeni și 4 coproculturi de la persoane cu simptomatologie, care sunt în lucru. În lucru sunt și probele din alimentele care au fost servite la mic-dejun, pe 31 decembrie 2015. Potrivit DSP, rezultatele analizelor din probele alimentare vor fi definitivate doar poimâine.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.