112

PROTESTUL CIOBANILOR. Mii de oieri, veniți din toată țara, iau cu asalt Parlamentul României!

 

Aproximativ 3.500 de oieri s-au strâns în fața Palatului Parlamentului, îmbrăcați în cojoace tradiționale, pentru a protesta față de noile reglementări intrate în vigoare în Legea vânătorii şi a fondului cinegetic, care interzice înfiinţarea, întreţinerea sau recoltarea culturilor agricole, fără asigurarea protecţiei faunei de interes cinegetic şi limitează numărul de câini pe care crescătorul de animale îl poate deţine.

În jurul orei 12.10, oierii s-au îmbrâncit cu jandarmii bucureșteni în încercarea a a sării gardul clădirii Parlamentului. În așteptarea discuțiilor de la ora 13.00, ciobanii au decis să mărșăluiască în jurul Palatului Parlamentului, blocând astfel circulația.

Potrivit noii legi, la șes, ciobanii pot avea la stână doar doar un câine, în timp ce la deal sunt permiși doi, iar turmele de la munte cel mult trei câini. Ciobanii care vor fi prinși cu mai mulți paznici patrupezi la oi riscă să plătească amenzi de până la 1500 de lei.

În timp ce oierii susțin că nu pot păzi sute de oi cu doar doi-trei câini, vânătorii se plâng că patrupedele acestora ucid animalele.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button