112

BRAŞOV. Cinci reţineri cu propunere de arestare în dosarul retrocedărilor ilegale. Dosarul Truică

 

Procurorii anticorupţie din Braşov, care instrumentează dosarul retrocedărilor ilegale, acum numit „dosarul Truică” (disjuns din dosarul „pădurile lui Hrebenciuc”), au anunţat cu puţin timp în urmă că, în urma audierilor de aseară, care au durat până după miezul nopţii, au fost operate cinci reţineri, inculpaţii fiind propuşi în cursul zilei de azi la arestare preventivă. Totodată, s-a început şi urmărirea penală împotriva lor. Acţiunea DNA Braşov va fi judecată la Curtea de Apel Braşov. 

Vorbim de afaceristul Remus Truică, acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare a banilor, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave, dare de mită.

Robert Roşu, avocat partener în cadrul unei case de avocatură, a intrat în această „horă”, acuzat fiind de: constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, complicitate la spălarea banilor, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave.

Jurnalistul Dan Andronic pare să nu se fii ţinut departe de această „afacere”, acesta fiind suspectat de aderare la grupul infracţional şi de complicitate la trafic de influenţă. 

Andrei Marcovici, fostul consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, totodată actual administrator al unei societăți comerciale, pe lângă faptul că s-a băgat în această reţea infracţională, şi-a adus aportul la traficul de influenţă şi la spălarea banilor.

Jurnalistul Lucian Mateescu, directorul general al trustului media Impact, este acuzat de comiterea aceloraşi infracţiunilor ca Andronic. 

Procurorii DNA Braşov ne-au comunicat şi ce probe au împotriva celor cinci reţinuţi şi motivele pentru care au propus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. 

Le aflaţi de AICI.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, au specificat procurorii DNA.

citeşte şi

Jurnalistul Dan Andronic și omul de afaceri Claudiu Mateescu, reținuți de DNA Brașov în dosarul retrocedărilor ilegale

BRAŞOV. Prinţul Paul şi-a revenit din boală, aşa că ar putea fi audiat la DNA

UPDATE. La DNA Brașov au fost aduse alte persoane cercetate în „Dosarul retrocedărilor”

Fost consilier al lui Tăriceanu, dus cu mandat la DNA Brașov

În drum spre DNA Brașov, prințul Paul Lambrino a ajuns de urgență la spital

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button