STUDIU: Depresia poate fi prevenită prin consumul de pește
Un studiu arată că omega-3 din peștele gras are un real efect ce poate proteja oamenii de depresie. La profiluri echivalente, consumul regulat de pește pește gras duce la scăderea cu 17% a riscului de depresie, efectul fiind același atât la femei, cât și la bărbați, spun cercetătorii chinezi de la Universitatea din Qingdao, conform Agerpres. Nutriționiștii recomandă în acest scop două porții de pește pe săptămână.
De asemenea, alte studii arată că o alimentație cu un index glicemic ridicat face să crească riscul instalării unei depresii. Cu cât indexul glicemic este mai ridicat, cu atât riscul de depresie crește. Persoanele cu indexul glicemic ridicat se caracterizează și printr-un indice de masă corporală defavorabil, mai puțină activitate fizică și o alimentație mai dezechilibrată.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.