Expres

[ViDEO] HALUCINANT! Toate extragerile Loteriei fiscale au fost eronate şi chiar ilegale

 

Potrivit Ordinului ministrului Finanţelor Publice 417, din aprilie 2015, care a legiferat Loteria bonurilor fiscale, prima cifră extrasă din urnă pentru determinarea sumei de pe bonul câştigător este cifra unităţilor, apoi cifra zecilor şi apoi cifra sutelor. Or, la fiecare extragere, Ministerul Finanţelor a aprobat o extragere greşită, operată de Loteria Română, de fiecare dată prima cifră extrasă fiind cea a sutelor, au descoperit jurnaliştii de la economica.net.

Ca atare, la prima extragere din istorie, când s-a câştigat cu un bon de 6 lei, cei îndreptăţiţi să ia premiul erau cei cu bonuri în valoare de 600 de lei. În Legea Loteriei fiscale, respectiv Ordinul ministrului Finanţelor Publice 417, din aprilie 2015, semnat de Orlando Teodorovici, scrie negru pe alb că prima cifră extrasă din urne este cifra unităţilor (foto facsimil). 

Extragerea trebuia să fie simplă, întâi se stabilea ziua din care ar trebui să fie bonul (la primele extrageri, pentru câte două luni, s-a făcut şi extragerea numărului lunii), iar, apoi, suma de pe el. La prima extragere, cea în care a fost considerat câştigător un bon din 7 februarie, de 6 lei, 18.215 persoane au revendicat premiul. Astfel, din fondul maxim de câştiguri de 1 milion de lei s-a împărţit tuturor şi fiecare a primit în jur de 50 de lei. Dacă se respecta legea, bonul câştigător ar fi fost unul cu valoarea de 600 de lei.

Speriaţi de numărul mare de câştigători şi de faptul că s-ar putea bagateliza Loteria fiscală, deşi fiecare câştigător s-a dus să-şi revendice premiul, responsabilii Ministerului Finanţelor au schimbat brusc regulile, prin Legea 166/2015, într-un mod curios, care a îngropat practic Loteria fiscală. Legea 166 nu a schimbat însă modul de extragere, deci extragerile ce i-au urmat au rămas ilegale. Astfel, după noile reguli, numărul maxim de câştigători a fost fixat la 100. Dacă numărul revendicărilor depăşeau 100, câştigătorii intrau într-o altă tombolă, anulând astfel senzaţia de câştig sigur, şi, o dată cu ea, succesul Loteriei fiscale.

Teoretic, toate sumele câştigate până acum la Loteria bonurilor fiscale ar trebui astfel returnate, iar adevăraţii câştigători puşi în drepturi. Numai că este greu de crezut că aceştia din urmă au păstrat bonurile. Şi este greu de făcut recuperarea de la „falşii” câştigători.

 

Până în prezent au avut loc şase extrageri la Loteria fiscală. În 13 aprilie, concursul a avut peste 18.000 de premii a câte 54 de lei fiecare, după care regulile loteriei bonurilor fiscale au fost schimbate astfel încât, atunci când mai mult de 100 de persoane revendică premii, să aibă loc o a doua extragere pentru a determina maximum 100 de câştigători. Premiul de un milion de lei se împarte între cei 100 de câştigători.

Lista bonurilor „câştigătoare” de până acum

13 aprilie: bon de 6 lei/din 7 februarie

28 iunie: bon de 135 lei/din23 mai

19 iulie: bon de 509 lei/din1 iunie

16 august: bon de 364 lei/din 23 iulie

20 septembrie: bon de 320 lei/din 5 august

18 octombrie : bon de 274 lei/din 16 septembrie


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button