112

TRAGEDIA de la Club Colectiv. Patriarhul României, mesaj și apel

 

Patriarhul României, PF Daniel, a transmis un „mesaj de compasiune şi apel la solidaritate” în urma incendiului de la Clubul Colectiv din Capitală, în care își exprimă tristețea și compasiunea față de familiile și prietenii celor decedați, rugându-se pentru odihna sufletelor celor care au pierit și pentru întărirea sufletească a celor îndoliați. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române face un apel către parohiile de care aparțin victimele decedate sau rănite să ajute spiritual și material familiile, iar către români să doneze sânge.

„Cu multă tristeţe am aflat de tragedia provocată de un incendiu la Clubul Colectiv din București în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2015, în urma căruia și-au pierdut viața 27 de persoane, peste 160 au fost rănite, dintre care 146 au fost internate în 12 spitale din capitală.

În aceste momente de mare durere pentru familiile, rudele, prietenii şi cunoscuţii celor decedaţi sau aflaţi în spitale, adresăm acestora cuvânt părintesc de compasiune şi de alinare sufletească.

Suntem alături de cei aflaţi în suferință pe patul de spital și ne rugăm lui Dumnezeu pentru alinarea durerilor și vindecarea lor.

De asemenea, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Cel răstignit şi înviat, să odihnească în pacea şi iubirea Sa sufletele celor decedaţi din cauza incendiului şi să-i întărească sufleteşte pe cei îndoliaţi.

Parohiile din Bucureşti cărora aparţin tinerii decedaţi sau cei afectaţi de arsuri sunt solicitate să ajute spiritual şi material familiile îndoliate şi familiile celor aflaţi în spitale. Reînnoim apelul nostru pentru donare de sânge spre salvarea vieţii celor din spitale.

Să unim rugăciunea cu fapta milostivă pentru toţi cei aflaţi în suferinţă!

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”

Citiți și:

TRAGEDIA din club Colectiv. Președintele Comisiei Europene, mesaj de condoleanțe

BRAȘOV. Drapelul Național, coborât în bernă la Primăria Brașov

ULTIMA ORĂ. Ședință extraordinară la Palatul Victoria. Guvernul a decretat DOLIU NAȚIONAL pentru trei zile

Klaus Iohannis a ținut un moment de reculegere la locul tragediei: „Am vrut să văd locul în care s-a petrecut tragedia, un spațiu total impropriu”

UPDATE. Tinerii au murit uciși de aerul fierbinte inhalat și sufocați de fumul dens. Mulți dintre ei aveau ochii arși, corneele distruse

Dr. Ioan Lascăr, Spitalul Floreasca: „Este ca la război, se operează în multe săli de operații. De la Revoluție nu am mai întâlnit o asemenea situație”

Klaus Iohannis, despre tragedia de la club Colectiv: „Sunt îndurerat, sunt cutremurat. E foarte important să tragem primele învățăminte”

SURSE: Liderul trupei care concerta în club Colectiv, fiul președintei Federației Române de Scrimă

UPDATE. IGSU nu a eliberat niciun document de autorizare pentru activităţiile din Clubul Colectiv. Cine este acționarul principal al clubului?

UPDATE. Klaus Iohannis a luat în calcul decretarea DOLIULUI NAȚIONAL

UPDATE. Lista răniților care se află la Spitalul Municipal, Spitalul Grivița și Bagdasar Arsenie!

UPDATE. Bucureștenii care doresc să doneze sânge, trimiși acasă de reprezentanții spitalelor

UPDATE. FOTO. De la ce a izbucnit incendiul?

UPDATE. IGSU depășit de situație în cazul tragediei din clubul Colectiv. Numărul de telefon pus la dispoziție pentru informații, asaltat

ULTIMA ORĂ. Tragedie fără precedent în Capitală. Bilanțul dureros: 27 de morți și 160 de răniți


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button