Expres

ULTIMA ORĂ. Ședință extraordinară la Palatul Victoria. Guvernul a decretat DOLIU NAȚIONAL pentru trei zile

 

Prim-ministrul Victor Ponta a convocat o ședință specială de Guvern pentru sâmbătă 31 octombrie, ora 12.30, în vederea declarării doliului național timp de trei zile, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Potrivit prevederilor legale, Drapelul României este arborat în bernă, posturile naționale de radio și televiziune își adaptează programul în mod corespunzător, iar manifestările culturale, artistice și sportive se amână.

„Fac un apel către toți liderii politici să lăsăm la o parte toate răutățile. Am fost informat cu primele elemente. Vom verifica încă o dată aceste aspecte. Intervenția a avut loc în 11 minute. Din punct de vedere medical o mobilizare extraordinară. Vreau să mulțumesc SMURD, pompieri și tuturor medicilor. Avem medicamente, echipamente medicale, orice este nevoie, dacă rămânem fără ceva să anunțăm. Avem prieteni, vecini care și-au exprimat dorința de a ne ajuta. În numele Guvernului vreau să anunț un mesaj de solidaritate pentru cetățenii străini. În măsura în care se solicită putem să transportăm străinii. Vreau să mulțumesc tuturor liderilor străini care ne-au contactat”, a declarat Victor Ponta în deschiderea ședinței.

„Este o tragedie care a zduguit întreaga țară. Am coordonat acțiunile ministerului de Interne. Pot să văd spun că tot personalul s-a mobilizat exemplar și au intervenit în timp util. primele ambulanțe au ajuns în 11 minute de la apelul de la 112. Mulți medici s-au prezentat la spitale din proprie inițiativă, la fel și cetățenii au venit să doneze sânge”, a explicat Gabriel Oprea.

Totodată, Raed Arafat a relatat, la cererea premierului, câte forțe au intervenit, cum s-a intervenit și care este situația din spitale la ora actuală.

„Deci la momentul actual, la nivelul sistemului nostru de urgență misiunea s-a încheiat”, a relatat Raed Arafat.

„Este adevărat, o mobilizare fără precedent. Unitățile de Primiri Urgențe au făcut față cu brio. A fost nevoie de transport de echipamente, tocmai pentru a asigura potențialul de intervenție în acele unități care aveau nevoie. Aveam și rezerva strategică la centru de transfuzii din București, a fost folosită și completată. În momentul de față avem suficiente unități sanguine. Cei care vor să mai vină să doneze sânge, să vină săptămâna viitoare. Închei prin a mulțumi medicilor și asistentelor”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

„Tragedia de aseară putea evitată. Este datoria noastră să cinstim și să arătăm respect, în consecință propun să decretăm DOLIU NAȚIONAL. Dacă în București așa, îmi închipui ce e în țară”, a încheiat Victor Ponta.

CITIȚI ȘI:

Klaus Iohannis a ținut un moment de reculegere la locul tragediei: „Am vrut să văd locul în care s-a petrecut tragedia, un spațiu total impropriu”

UPDATE. Tinerii au murit uciși de aerul fierbinte inhalat și sufocați de fumul dens. Mulți dintre ei aveau ochii arși, corneele distruse

Dr. Ioan Lascăr, Spitalul Floreasca: „Este ca la război, se operează în multe săli de operații. De la Revoluție nu am mai întâlnit o asemenea situație”

Klaus Iohannis, despre tragedia de la club Colectiv: „Sunt îndurerat, sunt cutremurat. E foarte important să tragem primele învățăminte”

SURSE: Liderul trupei care concerta în club Colectiv, fiul președintei Federației Române de Scrimă

UPDATE. IGSU nu a eliberat niciun document de autorizare pentru activităţiile din Clubul Colectiv. Cine este acționarul principal al clubului?

UPDATE. Klaus Iohannis a luat în calcul decretarea DOLIULUI NAȚIONAL

UPDATE. Lista răniților care se află la Spitalul Municipal, Spitalul Grivița și Bagdasar Arsenie!

UPDATE. Bucureștenii care doresc să doneze sânge, trimiși acasă de reprezentanții spitalelor

UPDATE. FOTO. De la ce a izbucnit incendiul?

UPDATE. IGSU depășit de situație în cazul tragediei din clubul Colectiv. Numărul de telefon pus la dispoziție pentru informații, asaltat

ULTIMA ORĂ. Tragedie fără precedent în Capitală. Bilanțul dureros: 27 de morți și 160 de răniți


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button