Expres

BRAŞOV. Şi totuşi, Bepco nu deschide încă robinetul de apă caldă

 

Potrivit unui comunicat transmis vineri seară, 23 octombrie, de către Bepco SRL Braşov (producătorul de energie termică în sistem centralizat), reluarea furnizării de agent termic către Tetkron, care să-l distribuie abonaţilor din municipiu, se poate face numai după ce sunt îndeplinite în totalitate trei condiții, respectiv semnarea contractului actualizat de furnizare, a acordului de reluare a producției (ce include și termenele de eșalonare a sumelor restante de plată de aproximativ 19,2 milioane de lei) și plata de către Bepco a sumei de 400.000 de lei – aceasta din urmă fiind îndeplinită şi recunoscută ca atare de către producător. Celelalte două condiţii au fost îndeplinite astăzi şi – ca urmare a acestei declaraţii din finalul comunicatului: „echipa Bepco este disponibilă în această perioadă 24 h din 24, în vederea reluării furnizării de apă caldă și căldură către brașovenii racordați la sistemul centralizat de încălzire” – ne aşteptam ca din această seară măcar confortul termic şi apa caldă să revină în cele peste 8.000 de apartamente.

Bogdan Banu, reprezentant al Bepco SRL, le-a tăiat braşovenilor înfriguraţi iluziile, explicând că nu s-au îndeplinit toate procedurile, care să permită deschiderea robinetului. De fapt, spune Banu, GDF Suez nu va furniza gaz metan până când nu va primi – via Bepco – suma minimă de 2,9 milioane de lei: „La ora aceasta, avem 1,88 milioane de lei, din care 1,48 milioane de lei prin executarea silită a conturilor Tetkron, dar mai trebuie circa un milion de lei, până la concurenţa sumei amintite, astfel încât să fie îndeplinită această condiţie. Am înţeles că, după semnarea documentelor, acestea trebuie să ajungă totuşi la Prefectură, pentru a se putea face plata”.

Două lucruri îi contrariază – pe cei care au urmărit telenovela Tetkron-Bepco – în această declaraţie: piedica suplimentară, adică suma de 2,9 milioane de lei, care nu apărea drept condiţie absolut necesară chiar în cel mai recent comunicat al Bepco, şi „viza de legalitate” de la Prefectură, despre care chiar juriştii instituţiei spun că este fără rost.

Bogdan Banu susţine însă că suma a mai fost vehiculată în declaraţiile oficiale anterioare ale Bepco şi GDF Suez şi că în recentul comunicat  „se ascunde” printre cele trei condiţii impuse, nu este una suplimentară, mai precis ca „anexă” la cea care spunea astfel: „Semnarea Acordului de reluare a producției de energie termică, ce include termenele de eșalonare a sumelor restante de plată în valoare de aproximativ 19,2 milioane lei, precum și alte prevederi legate de responsabilitățile părților. Acordul prevede în mod expres plata sumei de 7,6 milioane lei până la data de 30.10.2015”.

Întrebat dacă asta înseamnă că furnizarea agentului termic se va face numai de sâmbătă încolo, după ce va exista garanţia că a ajuns în conturile Bepco suma de 7,6 milioane de lei, Banu a explicat că este suficient ca joi Primăria să facă ordonanţarea de plată a celor 2,9 milioane, pentru ca GDF Suez să deschidă robinetul de gaz către Bepco. „Dacă mâine se anunţă ferm că se face plata vineri, se reia furnizarea de gaz chiar de mâine”, a precizat Banu.

În ceea ce priveşte procedura pe care mai trebuie s-o îndeplinească Primăria până va face plata, va trebui să aflăm de la cei responsabili.

Citiţi şi:

Brașov. Sunt îndeplinite condițiile pentru reluarea furnizării energiei termice

Brașov. Noi discuții privind situația de la Tetkron

Brașov. De la Primărie la Prefectură! „Criza energiei termice” a ajuns în faza de… interpretare a legislației

BRAȘOV. 1… 2… 3 și vine apa caldă

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button