Expres

Brașov. Ce cred brașovenii despre cazul Oprea-Gigină?

 

Cazul polițistului Bodgan Gigină, decedat săptămâna trecută în timp ce conducea coloana oficială a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a stârnit o adevărată isterie în rândul politicienilor și opiniei publice. Primii s-au împărțit în două tabere, pro și contra. Oamenii simpli au ieșit în stradă protestând pentru lipsa de reacție a Guvernului în raport cu ministrul Oprea, mulți i-au cerut demisia oficialului guvernamental, iar alții vor ca acesta să răspundă civil și penal pentru faptul că a beneficiat fără drept de coloană oficială în timpul liber.

Azi am încercat să aflăm opinia brașovenilor în legătură cu acest subiect. Iată reacțiile lor:

Pleșa Gheorghe, 62 de ani: „Orice ministru are nevoie de coloană oficială la orice oră. Are o anumită răspundere, deține anumite informații, așa că nu cred că lumea ar trebui să-l critice pentru faptul că a avut coloană oficială. Pe mine mă deranjează faptul că nu a oprit mașina să vadă ce s-a întâmplat”.
Un pensionar care a dorit să rămână anonim: „Normal că trebuie să răspundă în vreun fel. Măcar trebuia să se oprească. De ce nu a făcut-o? Probabil că nu vom afla niciodată”.
Alt anonim: „Nu am nici o părere, nu mă interesează, nu mă bag”.
Ștefan Băleanu: „Justiția ar trebui să-l demită. El este nesimțit până în măduva oaselor. Ce să-i ceri? Avea probabil dreptul să aibă coloană oficială, însă nu trebuie să uităm că abuzurile sunt permanente în România. Spuneți-mi dumneavoastră un domeniu de activitate în România unde nu s-au făcut abuzuri. Dacă se deschide proces penal să meargă să dea declarații și să respecte legea. Așa, dacă prinde o babă că a furat trei mere de pe tejghea, o prinde, o leagă și o duce la pușcărie. Oprea are însă foarte multă influență și este regretabil acest lucru”.
Domnul Nicu și soția: „Nu am spus că ministrul este de vină. Nu susțin aspectul acesta, în schimb cred că demisia de onoare ar fi corectă. Pur și simplu dacă într-adevăr se deplasa cu acea coloană oficială”.
Adelina Șerban: „Nu cunosc exact situația însă cred că ar trebui să răspundă în fața justiției”.
Domnul „Nu contează”: „Toți suntem egali în fața legii, însă pentru unii legea este altfel. Eu zic ca a făcut un abuz de coloană oficială”.
Domnul „Nu contează” 2: „Am auzit toate comentariile. Nu trebuie să răspundă momentan. Deocamdată ar trebui să așteptăm. Ar trebui să vedem ce s-a întâmplat de fapt. Am văzut păreri și pro și contra. Părerile diferă, știrile sunt aiurea. Cele două variante nu corespund în nici un fel. Unii zic că au fost trei mașini în coloană, unii că a fost numai motociclistul, mașina lui Oprea și o mașină a Poliției”.

Citiţi şi: 

Gabriel Oprea, primele declarații după accident: „Nu am văzut accidentul, nu am știut că e un accident”

UPDATE. Dosarul Gigină, ucidere din culpă

UPDATE. Sute de protestatari cer demisia lui Oprea!

UPDATE. Iohannis: Îi poftesc de urgență pe domnii Oprea și Ponta să dea lămuriri în cazul polițistului decedat

UPDATE. Consiliera lui Oprea îl consideră pe acesta „om de caracter“. Uite cum îl apără!

UPDATE. Primul răspuns al Ministerului de Interne, despre accidentul poliţistului!

Demisia lui Gabriel Oprea, solicitată printr-o scrisoare deschisă!

Poliţistul Bogdan Gigină este înmormântat. Peste 600 de persoane, prezente la funeralii


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button